Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Οι μηχανικοί της Νισσάν παίζουν με τα άλογα του Juke

Αν και η ιαπωνική φίρμα φημίζεται περισσότερο για την προσγειωμένη συλλογιστική της όσον αφορά τα καινούρια προϊόντα, αυτή την φορά αποφάσισε να πειραματιστεί. Ο λόγος για ένα σχέδιο που στους "διαδρόμους" της Nissan είναι γνωστό ως “Super Juke” και το οποίο αποτελεί ένα υβρίδιο του συμπαθούς crossover και του θηριώδους GTR.




Αναλυτικότερα, οι μηχανικοί της Nissan τοποθέτησαν τον κινητήρα που κινεί το ιαπωνικό sportscar, έναν twin-turbo V6 χωρητικότητας 3,8 λίτρων με απόδοση 520 ίππους κάτω από το καπό του Juke, φροντίζοντας παράλληλα να παρέμβουν αναλόγως και στην εμφάνισή του εντός και εκτός.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αιχμηρότερο Juke με μικρότερη απόσταση από το έδαφος, αεροτομή δύο τμημάτων, αεραγωγούς στο καπό και σπαρτιατικό εσωτερικό για λόγους μείωσης βάρους, το οποίο, απλώς, είναι ταχύτερο ακόμη και από μια Porsche 911.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Nissan, το αναβαθμισμένο Juke ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε τέσσερα δευτερόλεπτα ενώ, η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 270 χλμ./ώρα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το project, ωστόσο, θα ήταν απίθανο η Nissan να μην το εκμεταλλευτεί τουλάχιστον ως εκθεσιακό πρωτότυπο σε κάποια από τις προσεχείς διοργανώσεις.

Πηγή: auto.in.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου