Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κάποιος να ξεματιάσει τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες!!

Μετά το τσουνάμι του Μαρτίου, οι πλημμύρες της Ταιλάνδης είναι άλλο ένα γερό πλήγμα στις αήττητες-μέχρι πριν λίγους μήνες-ιαπωνικές βιομηχανίες. Τα βασικά εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά και αυτά που παράγουν τα επιμέρους εξαρτήματα έχουν κλείσει και η παραγωγή οχημάτων από Ταιλάνδη αναμένεται να καθυστερήσει τουλάχιστον ένα μήνα.



Μεγάλο μέρος της παραγωγής των νοτιοανατολικών χωρών προέρχεται από την Ταιλάνδη, λόγω των ελεύθερων εμπορικών συμφωνιών που έχει αναπτύξει η χώρα με πολλά γειτονικά κράτη. Το ίδιο συμβαίνει και με την παραγωγή οχημάτων, η οποία όμως έχει σταματήσει εδώ και πολλές μέρες λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που πλήττουν την χώρα. Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών, όπως λένε οι ντόπιοι έχουν προκαλέσει το θάνατο 269 ανθρώπων, ενώ εδώ και δύο μήνες ταλαιπωρούν εκατομμύρια άλλους, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Τoyota έχει 3 θυγατρικές στην Ταιλάνδη, οι οποίες προβλέπεται να επαναλειτουργήσουν μετά της 24 Οκτωβρίου, μετά από προσεκτική εκτίμηση της κατάστασης. Η εταιρία αποφάσισε να αυξήσει την παραγωγή επιμέρους εξαρτημάτων στα εργοστάσια της Ιαπωνίας, προσπαθώντας να συμπληρώσει την "χασούρα" της Ταιλάνδης.

Η Honda έχει 2 εργοστάσια στην Ταιλάνδη. Το ένα έχει πλημμυρίσει και δεν είναι προσβάσιμο ενώ το άλλο έχει κλείσει για προληπτικούς λόγους. Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε προβλέπεται να επανέλθουν σε λειτουργία. Η Isuzu και η Nissan διατηρούν επίσης κλειστά τα εργοστάσια τους στην περιοχή.

Φαίνεται ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν η αχίλλειος πτέρνα των μεθοδικών και εργατικών Ιαπωνέζων...


Πηγή: www.nikei.com

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου