Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

405.000 ευρώ κέρδισαν οι Πειραιώτες από μια MERCEDES 300 SL

Ποσό της τάξης των 405.000 ευρώ απέφερε για τα ταμεία του Δήμου Πειραιά δημοπρασία αυτοκινήτου- αντίκας που ανήκε στον Πειραιώτη ευεργέτη Κρίτωνα Δηλαβέρη. Επρόκειτο για μία MERCEDES 300 SL ROADSTER, μοντέλο του 1960 η οποία από το 1972 ήταν ακινητοποιημένη σε μια αποθήκη του Δήμου.




Η Mercedes-Benz 300SL Roadster του 1960 του αείμνηστου ευπατρίδη, σάπιζε επί δεκαετίες στα αζήτητα του Δήμου. Σα να μην έφτανε αυτό, είχε υποστεί τραγικές φθορές αφού ο χώρος στάθμευσης που υποτίθεται ότι φυλάσσετο δινόταν ακόμα και για Rave Parties όπου το πολύτιμο αυτό όχημα γινόταν βατήρας και τραμπολίνο.

Κάνοντας μια πολύ έξυπνη κίνηση για να εκμεταλλευτεί το κληροδότημα, ο δήμος Πειραιά δεν έδωσε το όχημα για εκποίηση αλλά προκύρηξε δημοπρασία, κοινοποιώντας την σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα, διοργανώσε τελετή μνήμης για τον πειραίωτη ευεργέτη, στο Βεάκειο Θέατρο.

Η έκβαση της δημοπρασίας ξεπέρασε ακόμα και τους πιο αισιόδοξους. Παρότι η τιμή εκκίνησης των 240.000€ θεωρήθηκε υπερβολική, το τελικό τίμημα έφτασε στις 405,000 αφού δύο …Γερμανοί, κονταροχτυπήθηκαν για τα φανάρια του.

Το πλέον τιμητικό όλων είναι ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε θα χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση του Πάρκου Δηλαβέρη ώστε να μείνει κληρονομιά για όλους του κατοίκους του Πειραιά.

Για την ιστορία: H Mercedes Benz 300SL Roadster κατασκευάστηκε το 1960 και φέρει straight-six 3λιτρο μοτέρ με απόδοση 240ps. Μερικά χρόνια αργότερα ήρθε στη χώρα μας και αποτέλεσε το προσωπικό αυτοκίνητο του Κρίτωνα Δηλαβέρη ο οποίος είχε γεννηθεί το 1894 και ήταν λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου. Από το 1974, χρονιά που κατατέθηκαν στην εφορία οι πινακίδες του οχήματος παραμένει σε ακινησία σε κάποιο από τα πάρκινγκ του Δήμου Πειραιά. Συνολικά ο οδομετρητής έχει 97.172km.

Πηγή: www.troktiko.eu

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου