Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ορόσημο παραγωγής μισού εκατομμυρίου μονάδων για το Opel Vivaro

Το Vivaro έγραψε ιστορία στην κατηγορία των Opel van: τον Αύγουστο του 2011, το 500.000όOpel Vivaro πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Luton ( Αγγλία). Το Vivaro – που διατίθεται σε εκδόσεις Panel Van, Combi, Bus ή Platform Cab – κατέγραψε παραγωγή μισού εκατομμυρίου μονάδων σε μία δεκαετία.

«Το Opel Vivaro χαίρει υψηλής εκτίμησης σε όλη την Ευρώπη. Με κύρια χαρακτηριστικά την ευελιξία, πρακτικότητα και οικονομία είναι ένα από τα δημοφιλέστερα van της Ευρωπαϊκής αγοράς» δήλωσε ο Alain Visser, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Aftersales, με την ευκαιρία του επετειακού οχήματος.

Τα εντυπωσιακά νούμερα πωλήσεων το επιβεβαιώνουν: με πωλήσεις περίπου 70.000 οχημάτων το χρόνο, το Vivaro έχει μερίδιο αγοράς σχεδόν 10% στην κατηγορία του.

Vivaro ecoFLEX: 0,6 λίτρα μικρότερη κατανάλωση

Το 2012, το Vivaro θα διατίθεται μόνο με μονάδες 2.0 CDTI diesel προδιαγραφών Euro 5. Ο κινητήρας με Φίλτρο Σωματιδίων Diesel (DPF) στάνταρ προσφέρεται σε εκδόσεις ισχύος 66 kW/90 hp ή 84 kW/114 hp. Αυτό σημαίνει ότι το Opel Vivaro πληροί τις προϋποθέσεις για το πράσινο σήμα χαμηλών ρύπων που του επιτρέπει την είσοδο ακόμα και σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές.

Το 2012 σηματοδοτεί επίσης το ντεμπούτο του νέου Vivaro ecoFLEX, με εκπομπές CO2 180g/km και μειωμένη κατανάλωση κατά 0,6 lit. / 100km. Το Vivaro ecoFLEX είναι φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικό σε κατανάλωση καθώς με 6,9 lit. μπορεί να διανύσει 100km. Οι βελτιώσεις του Vivaro ecoFLEX οφείλονται στην αναβαθμισμένη έκδοση της βασικής μονάδας 2.0 CDTI. Ο κινητήρας ωφελείται από τη βελτιωμένη θερμική διαχείριση, τις μακρύτερες σχέσεις μετάδοσης, την αεροδυναμική ποδιά κάτω από το αμάξωμα και τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Το Vivaro ecoFLEX διατίθεται σε εκδόσεις Panel Van, Combi, Tour και Life.

Έξι βασικές εκδόσεις, χώρος για εννέα άτομα ή φορτίο 8,4 κυβ. μέτρων

Από το 2001, η Opel συνεργάζεται με τη Renault στην παραγωγή του Opel Vivaro το οποίο καθιέρωσε νέα πρότυπα πρακτικότητας και απόδοσης καυσίμου. Οι πελάτες μπορούν να παραγγέλνουν από δύο διαφορετικά μεταξόνια, δύο ύψη οροφής και μία μεγάλη ποικιλία βασικών εκδόσεων. Η μέγιστη χωρητικότητα φορτίου του Vivaro panel van είναι εντυπωσιακή, στα 8,4 κυβικά μέτρα με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1.210 kg. Το Combi χωράει μέχρι εννέα επιβάτες, ενώ η πολυτελής έκδοση λεωφορείου ‘Tour’ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι οκτώ άτομα. Το Vivaro διατίθεται επίσης σαν platform cab για ατομικές λύσεις μετατροπής αμαξωμάτων και σαν πολυχρηστικό όχημα ελεύθερου χρόνου ‘Life’ που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Westfalia.

Πριν από μερικούς μήνες, η Opel και Renault ανακοίνωσαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους. Η παραγωγή της δεύτερης γενιάς Vivaro προγραμματίζεται για τις αρχές του 2014.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου