Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Δύο παγκόσμιες πρεμιέρες για την Kia

H Kia Motors γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα δύο νέων μοντέλων της στο 64ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη. Το δυναμικό και εντυπωσιακό ολοκαίνουργιο πρωτότυπο της Kia που σηματοδοτεί τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της εταιρίας παρουσιάστηκε μαζί με τη νέα 3-θυρη hatchback έκδοση του Rio.

To νέο Kia GT υπήρξε ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο περίπτερο της Kia που αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού Peter Schreyer «Δεν έχει σημασία με πια προοπτική κοιτάτε το νέο Kia GT, ούτως ή άλλως είναι γεμάτο ενέργεια και έτοιμο για «απογείωση»," λέει ο Peter Schreyer. "Πιστεύω ότι αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε κεφάλαιο."

Δυναμικό και εντυπωσιακό το νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο της Kia σηματοδοτεί τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της εταιρίας. Πρόκειται για ένα 4-θυρο σπορ sedan με πίσω κίνηση και υψηλές αποδόσεις, το πρώτο αυτοκίνητο της Kia με πίσω κίνηση, που συνδυάζει αρμονικά το μυώδες εξωτερικό με την κομψότητα της καμπίνας.

Κάτω από το καπό του GT βρίσκεται ένας 3.3λίτρων υπερτροφοδοτούμενος V6 Lambda GDI (άμεσου ψεκασμού βενζίνης) κινητήρας με 395ps και 534Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Οι μπροστινές και πίσω πόρτες ανοίγουν προς τα πίσω σε ελαφρά ανοδική γωνία, εξασφαλίζοντας εύκολη πρόσβαση στο ευρύχωρο και ευάερο εσωτερικό στο οποίο μπορούν άνετα να φιλοξενηθούν τέσσερα άτομα, κυρίως χάρη στο μακρύ μεταξόνιο που φθάνει τα 2.860χιλιοστά παρά στο χαμηλό ύψος του αυτοκινήτου (το συνολικό ύψος είναι μόνο 1.380χιλιοστά).

Υπό την καθοδήγηση του Schreyer η ευρωπαϊκή ομάδα σχεδιασμού της Kia κλήθηκε να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο ευχάριστο, σπορ με αυτοπεποίθηση αλλά όχι επιθετικό και καταθλιπτικό. Ο δυναμισμός και η ένταση ενισχύεται από τα πολλά αεροδυναμικά του χαρακτηριστικά.

3-θυρη, σπορ έκδοση για το Νέο Rio

Σε όλο τον κόσμο το 5-θυρο hatchback και το 4-θυρο sedan Rio εισπράττουν ήδη τα θετικά σχόλια από τον τύπο και την αποδοχή από τους πελάτες. Η έλευση της 3-θυρης έκδοσης που για πρώτη φορά διατίθεται θα δώσει μία επιπλέον δυναμική στο μοντέλο.

Σχεδιασμένο κυρίως για να προσελκύσει νεότερους σε ηλικία αγοραστές το 3-θυρο Rio αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της Kia κατά 20 με 25% μετά την καθιέρωσή του στην αγορά.

Το 3-θυρο Rio έχει τις ίδιες διαστάσεις με το 5-θυρο (μήκος 4.045χιλ.) και διατηρεί την ίδια χαμηλή γραμμή οροφής (ύψος 1.455χιλ.) δίνοντας έμφαση στην σπορ εμφάνιση.

Η Kia με τους τρεις τύπους αμαξώματος του Rio, με το ανανεωμένο Soul αλλά και το Venga, έχει την πεποίθηση ότι θα κατακτήσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην όλο και πιο δημοφιλή παγκόσμια αγορά της μικρομεσαίας κατηγορίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου