Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

H SEAT στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Οι δύο καινοτομίες που με περηφάνια παρουσίασε σήμερα η SEAT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης είναι το δυναμικό, πρωτότυπο Sports Saloon IBL, μια σαφής ένδειξη του σχεδιαστικού στυλ που θα αντιπροσωπεύει μελλοντικά την ταυτότητα της SEAT καθώς και το ανανεωμένο Exeo.

Το πρωτότυπο SEAT IBL

Το IBL αποκαλύπτει την κατεύθυνση της μελλοντικής σχεδιαστικής γραμμής της ισπανικής μάρκας προς ένα Sports Saloon μοντέλο με μια εξαιρετικά δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνιση. Το πρωτότυπο IBL συνδυάζει ένα καθαρό, μινιμαλιστικό εξωτερικό σχεδιασμό με ένα καινοτόμο, premium εσωτερικό, συνδέοντας άμεσα την ποιότητα και την ακρίβεια.

Μετά την αποκάλυψη του νέου πρωτότυπου μοντέλου, ο πρόεδρος της SEAT James Muir τόνισε πως το IBL“αποτελεί πρακτική άσκηση για την περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής του μελλοντικού σχεδιασμού των προϊόντων και της φιλοσοφίας της μάρκας”. Πρόσθεσε ότι “το IBL αντιπροσωπεύει επίσης τη δέσμευση και την θέλησή μας να γίνουμε ένας βασικός και μοντέρνος ανταγωνιστής στην κατηγορία των μεσαίων sedan αυτοκινήτων”.

To IBL ολοκληρώνει την σειρά των πρωτότυπων μοντέλων της SEAT τα οποία καθορίζουν τα γονίδια για την συνεχή εξέλιξη της σχεδιαστικής γραμμής της μάρκας. Το ηλεκτρικό Sports Coupe ΙΒΕ έβαλε τις βάσεις και ακολούθησε το ΙΒΧ που παρουσίασε το νέο κώδικα DNΑ του σχεδιασμού της SEAT, συνδυάζοντας τις δυνατότητες ενός SUV και ενός Sports Coupe αυτοκινήτου.

Ο Muir συνέχισε λέγοντας πως “αυτή η νέα σχεδιαστική γραμμή θα αντικατοπτρίζεται στα μοντέλα παραγωγής αρχής γενομένης από το επόμενο έτος και θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της γκάμας των προϊόντων μας”.

Ο Αντιπρόεδρος Research & Development της SEAT Dr. M. Rabe δήλωσε: “Στο Τεχνικό Κέντρο της SEAT (CTS) έχουμε συνδυάσει την τελευταία τεχνολογία του Volkswagen Group με την δική μας σχεδιαστική ταυτότητα ώστε να πετύχουμε την παραγωγή προϊόντων τόσο συναρπαστικά όσο το IBL”.

Το IBL έρχεται να ορίσει εκ νέου το αυτοκίνητο sports saloon για την SEAT. Με τις δυναμικές αναλογίες του που προκύπτουν από το γενναιόδωρο μεταξόνιο των 2,71 μ. και το συνολικό μήκος των 4,67 μ. και την δυναμική γραμμή οροφής, τοποθετείται σχεδόν στην κατηγορία των τετράθυρων coupe αυτοκινήτων. Σε κάθε περίπτωση το SEAT IBL δίνει μεγάλη σημασία στην σαφήνεια, την ποιότητα, την τεχνολογική υπεροχή και την κατασκευαστική ακρίβεια.

O Alejandro Mesonero-Romanos, ο νέος επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της SEAT εξήγησε πως: “To IBL έχει να κάνει με το συναίσθημα. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Αλλά αυτή η πρώτη εντύπωση είναι κάτι που έχει ως στόχο να διαρκέσει χάρη στον διαχρονικό, κομψό, σχεδιασμό του”

Ο Mesonero-Romanos συνέχισε λέγοντας: “Το IBL δημιουργήθηκε από ένα μοναδικό σχεδιαστικό DNA που θα κυριαρχήσει στα οχήματα της επόμενης γενιάς. Το IBL είναι σίγουρα περισσότερο από ένα saloon αυτοκίνητο. Είναι η ερμηνεία του σπορ τετράθυρου sedan. Με αυτό το μοντέλο αποδεικνύεται ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε την κομψή δυναμική μας γραμμή και τον νεανικό χαρακτήρα μας σε ένα full-size συμπαγές όχημα ”.

Το νέο SEAT Exeo

Σύντομα και πιο συγκεκριμένα μετά το φθινόπωρο, το SEAT Exeo θα διαθέτει ανανεωμένα χαρακτηριστικά: πιο ελκυστική μπροστινή όψη, νέο εσωτερικό εξοπλισμό και μια νέα ολόκληρη γενιά πιο αποδοτικών diesel κινητήρων.

Ο διαφοροποιημένος σχεδιασμός του Exeo είναι εμφανής στην εμπρός μάσκα και την νέα διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων, ενώ οι εκδόσεις με προβολείς bi-xenon θα διαθέτουν πλέον φώτα ημέρας που χρησιμοποιούν τεχνολογία LED εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο αναβαθμισμένος κινητήρας TDI μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 7 g/km χωρίς να θέτει σε κίνδυνο κανένα από τα δυναμικά χαρακτηριστικά απόδοσής του. Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων και εκπομπών του Exeo θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο τον επόμενο χρόνο με την εισαγωγή της έκδοσης Ecomotive, με τεχνολογία Start/Stop, φέρνοντας τα επίπεδα CO2 κάτω από 120 g/km.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου