Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Προσιτό και ευέλικτο


Η νέα γενιά Opel Combo γιορτάζει την Παγκόσμια Πρεμιέρα της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (15 - 25 Σεπτεμβρίου). Η σειρά Combo θα διατίθεται σε επιβατικές εκδόσεις και panel van, ενώ οι Διανομείς θα αρχίσουν να παραδίδουν το Combo από το Φεβρουάριο του 2012. Η τιμή του βενζινοκίνητου 1.4 panel van με 70kW/95hp ξεκινά από 13.750 Ευρώ (+ΦΠΑ) στη Γερμανία. Η τιμή για τα επιβατικά μοντέλα ξεκινά από 17.650 Ευρώ (τιμή λιανικής με ΦΠΑ), πάντα στη Γερμανική αγορά. Συνολικά, διατίθενται τώρα έξι διαφορετικοί κινητήρες βενζίνης, diesel και φυσικού αερίου (CNG). Η ισχύς των κινητήρων κυμαίνεται από 66kW/90hp μέχρι 99kW/135hp. Όλες οι μονάδες είναι κατάλληλες για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων: Οι εκδόσεις βενζίνης και diesel εφοδιάζονται με ρεζερβουάρ καυσίμου 60 L. Το CNG Combo διαθέτει ρεζερβουάρ αερίου συνολικής χωρητικότητας 95 L και ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 22 L. Τα Combo με μακρύ μεταξόνιο διατίθενται προαιρετικά με ρεζερβουάρ CNG 130 L για μέγιστη αυτονομία 750 km.

Τα πλεονεκτήματα της νέας οικογένειας Combo συνοψίζονται στη μεγάλη ποικιλία εκδόσεων, στην απόδοση και την εντυπωσιακή ευελιξία. Οι πελάτες έχουν πολυάριθμες επιλογές και μπορούν να αποφασίσουν ανάμεσα στο κοντό (2,76 m) ή στο μακρύ (3,11 m) μεταξόνιο. Επομένως, το συνολικό μήκος μπορεί να είναι 4,39 ή 4,74 m αντίστοιχα. Επιπλέον, ο πελάτης έχει δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικές εκδόσεις οροφής όταν παραγγέλνει το όχημα (ύψη οροφής: 1,85 m και 2,10 m). Το υπερευέλικτο Combo διατίθεται σαν πολυχρηστικό επιβατικό όχημα, πενταθέσιο ή επταθέσιο, ή σαν διθέσιο panel van με αμάξωμα κλειστού τύπου ή με παράθυρα.

Ανθεκτικό και ακούραστο: Χώρος φόρτωσης μέχρι 4.600 L

Το panel van προσφέρει εκπληκτικές δυνατότητες στη μεταφορά φορτίων. Το Combo με κοντό μεταξόνιο έχει χωρητικότητα μέχρι 3.800 L, ενώ το μακρύτερο αδερφάκι αντίστοιχα 4.600 L, που σημαίνει ότι είναι το Καλύτερο στην Κατηγορία του. Το σχετικά χαμηλό ύψος σκαλοπατιού φόρτωσης (54,5 cm), το μεγάλο πλάτος ανοίγματος της συρόμενης πόρτας και η υψηλή ικανότητα μεταφοράς φορτίου μέχρι 1t, ανεβάζουν το Combo στην κορυφή.

Οι εκδόσεις panel van διευκολύνουν τη φόρτωση έχοντας μία ή δύο συρόμενες πόρτες (προαιρετικά) . Η επιβατική έκδοση κυκλοφορεί με δύο συρόμενες πόρτες και πίσω πόρτα που ανοίγει προς τα πάνω. Επίσης διατίθεται με δύο ασύμμετρες πίσω πόρτες που ανοίγουν προς τα έξω. Η καμπίνα επιβατών είναι επίσης πολύ πρακτική και σχεδιασμένη με γνώμονα τη μέγιστη λειτουργικότητα. Υπάρχει άφθονος αποθηκευτικός χώρος στις πόρτες και ανάμεσα στα καθίσματα, καθώς και πάνω από το παρμπρίζ. Επίσης προβλέπονται θήκες στα καθίσματα, μία υποδοχή εγγράφων κοντά στο ταμπλό ή βάση για laptop που εδράζεται στο ντουλαπάκι. Η νέα γενιά Combo ολοκληρώνεται με ένα σύστημα κεντρικού κλειδώματος και υποβοήθηση διεύθυνσης. Άλλα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ρυθμιζόμενο τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά και ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού. Μεταξύ των χαρακτηριστικών ασφαλείας είναι ένας αερόσακος του οδηγού, ABS και κιτ επισκευής ελαστικών.

Το νέο Combo βασίζεται στο μοντέλο Doblò της Fiat - εταίρου της Opel. Το Doblò κέρδισε τον τίτλο ‘International Van of the Year 2011’ και θέτει τις βάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη της Opel στην κατηγορία επαγγελματικών οχημάτων.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου