Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Η SEAT αποκαλύπτει τη μελλοντική σχεδιαστική της γραμμή

Η SEAT αποκαλύπτει τη μελλοντική σχεδιαστική της γραμμή, για πρώτη φορά στην Ισπανία. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βαρκελώνης που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, η Ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει το IBE και το IBX, τα δύο τελευταία της πρωτότυπα αυτοκίνητα, προσφέροντας μια πρόγευση για την νέα σχεδιαστική γραμμή, την τεχνολογία καθώς και τις προτάσεις της SEAT για την ηλεκτροκίνηση.

Και τα δύο αυτοκίνητα ανήκουν στην ίδια οικογένεια μοντέλων και η σύλληψη της ιδέας για την κατασκευή τους έχει γίνει με βάση τις μελλοντικές απαιτήσεις της αστικής κίνησης. Το IBE είναι ένα Sport Coupé, το οποίο ξεχώρισε στο τελευταίο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι ως το καλύτερο ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο. Το IBX παρουσιάστηκε στη Γενεύη, συνδυάζει τις δυνατότητες ενός SUV και ενός Sport Coupé αυτοκίνητου και είναι εφοδιασμένο με ένα τελευταίας γενιάς υβριδικό σύστημα.

Ο πρόεδρος της SEAT James Muir εξήγησε ότι «αυτά τα δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα είναι μια προεπισκόπηση του σχεδιαστικού DNA των νέων μοντέλων μας και επίσης επιδεικνύουν το ενδιαφέρον της SEAT στην ηλεκτροκίνηση. Ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια. Το IBE διαθέτει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ηλεκτρικής οδήγησης και το ΙΒΧ είναι ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο. Και τα δύο όμως αποτελούν την απόδειξη για το ενδιαφέρον της SEAT για το περιβάλλον».

Ο Muir περαιτέρω τόνισε ότι «η SEAT πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα φέρει το “Enjoyneering” (την νέα αξία της μάρκας που συνδυάζει την οδηγική απόλαυση με την τεχνολογία), στην δυναμική και απαιτητική αγορά της Κίνας. Θα πουλάμε τα μοντέλα που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο μας στο Martorell. Η SEAT έχει ως στόχο της ένα λαμπρό μέλλον».

Η SEAT είναι από τις πιο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένες αυτοκινητοβιομηχανίες στην αγορά. Η γκάμα αυτοκινήτων ECOMOTIVE έχει εξελιχθεί σε μια άκρως επιτυχημένη σειρά με κορυφαίες επιδόσεις στην κατανάλωση καυσίμων. Οι πιο οικολογικές εκδόσεις από όλη την γκάμα των αυτοκινήτων SEAT, θα εκτίθενται στο περίπτερο της μάρκας στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Βαρκελώνης.

Η SEAT αξιοποιεί στο έπακρο την χωρητικότητα του προνομιακού της περιπτέρου, που διαθέτει στην Έκθεση αυτή προκειμένου να παρουσιάσει 18 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του νέου Leon FR, του Alhambra 4WD, καθώς και των ειδικών εκδόσεων Copa που έχουν προγραμματιστεί να είναι διαθέσιμες στην αγορά πριν από το καλοκαίρι.


Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου