Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο σκορπιός στη Γενεύη!



H Abarth στην 81η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης
  • Abarth 695 Tributo Ferrari
  • Κιτ αναβάθμισης για το Abarth 500C
  • Μονοθέσιο Aci Csai Abarth Formula
Η παρουσία της Abarth στην 81η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα είναι εντυπωσιακή, σε έναν εκθαμβωτικό χώρο όπου θα φιγουράρουν παγκόσμιες πρωτιές παρέα με δοκιμασμένα και αγαπημένα μοντέλα της εταιρείας. Το πιο γρήγορο 500αράκι όλων των εποχών, το Abarth 695 “Tributo Ferrari” θα είναι το κεντρικό έκθεμα και για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο κοινό με τον αγωνιστικό συνδυασμό αποχρώσεων Abu Dhabi Blue και Titanium Grey. Το ιδιαίτερο σπορ μοντέλο επιδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη συνεργασία μεταξύ Abarth και Ferrari, η οποία βασίζεται στις κοινές τους αξίες: το πάθος για τις επιδόσεις, την αγωνιστική ψυχή, την προσοχή στη λεπτομέρεια και βέβαια το ιταλικό στυλ.

Βασιζόμενη στην πρόσφατη επιτυχία των κιτ αναβάθμισης για το Abarth 500, η Abarth παρουσιάζει την esseesse εκδοχή για το Abarth 500C. Το κιτ αναβάθμισης είναι έτσι σχεδιασμένο για να ανεβάσει την απόδοση του ανοιχτού μοντέλου, το κράτημά του αλλά και τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας, χωρίς ωστόσο να πειράξει καθόλου τις πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων και την εξίσου χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Η διοργάνωση στη Γενεύη παρέχει το επίπεδο κύρους που απαιτείται από την Abarth, για να προαναγγελθεί το λανσάρισμα του νέου μηχανικού πεντατάχυτου κιβωτίου για το Abarth 500C. Το νέο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων θα περάσει στην γκάμα της Abarth το δεύτερο τρίμηνο του 2011 και θα συνδυάζεται με το 1.400άρι μηχανικό σύνολο T-Jet των 135 ίππων, πλαισιώνοντας έτσι το αυτοματοποιημένο πεντατάχυτο. Με αυτή την προσθήκη το Abarth 500C θα προσπαθήσει να κερδίσει αυτούς που αναζητούν μία πιο άμεση σχέση με το αυτοκίνητο, αυτούς που αρέσκονται να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και επιδιώκουν αυτό το οδηγικό στυλ.

Στο περίπτερο της Abarth υπάρχει βέβαια, χώρος και για το μονoθέσιο της Formula Aci-Csai-Abarth, που φέτος έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς νέους οδηγούς να αναδείξουν το ταλέντο τους. Τα χαρακτηριστικά του είναι ιδιαίτερα δυναμικά, καθότι το ανθρακονημάτινο πλαίσιο της Tatuus συνδυάζεται με τον Racing 1.4 Fire Turbo κινητήρα, που έχουμε δει στο Abarth 500 Trophy και έχει περαιτέρω εξελίξει η FPT. Η απόδοσή του φτάνει τους 180 ίππους, ενώ η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς γίνεται με ένα σειριακό εξατάχυτο κιβώτιο της Sadev.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αποτελεί επίσης μία ευκαιρία για να ρίξει ο κόσμος μία ματιά στις δύο κολώνες της εμπορικής επιτυχίας της Abarth: τα αυτοκίνητα παραγωγής και τα αγωνιστικά μοντέλα. Μέχρι σήμερα, έχουν πωληθεί περίπου 1.800 Abarth 500C και 1.400 Abarth Punto Evo, ύστερα από το λανσάρισμά τους τον Ιούλιο του 2010, ενώ παράλληλα η αγωνιστική δραστηριότητα της Abarth γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Η δοκιμασμένη συνταγή του ενιαίου, με τα πρωταθλήματα Abarth 500 Selenia Italia, Abarth 500 Selenia GB και Abarth 500 Selenia Europe πλαισιώθηκε από το πρωτάθλημα των μονοθεσίων Formula Aci-Csai-Abarth, που δίνει τη δυνατότητα σε νέους οδηγούς να δοκιμάσουν το ταλέντο τους σε μία άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση.

Το περίπτερο της Γενεύης
Η θέση της Abarth στο εκθεσιακό κέντρο της Γενεύης έχει το κατάλληλο ύφος τόσο για τις μεγάλες παγκόσμιες πρωτιές, αλλά και για να φανούν ιδανικά τα αυτοκίνητα παραγωγής. Η σχεδιαστική ιδέα είναι πολύ λιτή. Η αρχιτεκτονική δεν χρησιμοποιεί μία πολύπλοκη γλώσσα για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους, αλλά λειτουργεί σαν συμπλήρωμα της εικόνας των προϊόντων και των αξιών τους.

Το αποτέλεσμα είναι ένας μεγάλος χώρος χωρισμένος σε τέσσερα τμήματα με ανάλογο φωτισμό για κάθε τεταρτημόριο, ώστε να φανεί με τον καλύτερο τρόπο η διαφορετικότητα του κάθε προϊόντος. Στο κέντρο υπάρχει μία εντυπωσιακή γυάλινη κατασκευή που με τον κατάλληλο LED φωτισμό λειτουργεί σαν το σημείο αναφοράς, δημιουργώντας το ιδανικό φόντο για τα αυτοκίνητα της Abarth. Κάτω από το γυάλινο πάτωμα υπάρχουν τεχνικά σχέδια και blueprints, για να δείξουν την τεχνολογική υπεροχή των μοντέλων, ενώ το φως, ο ήχος και τα ψηφιακά στοιχεία δεν είναι πρόσθετα στον χώρο, αλλά υπάρχουν για να υποστηρίξουν τα αυτοκίνητα και να συμβάλουν στη δημιουργία συνεχούς κίνησης.

Abarth 695 Tributo Ferrari
Το Abarth 695 Tributo Ferrari είναι μία αποκλειστική εκδοχή του Abarth 500, η οποία σφραγίζει την συνεργασία μεταξύ της Abarth και της Ferrari. Πρόσφατα οι δύο αυτές εταιρείες ανέπτυξαν μία πιο στενή συνεργασία και το πρώτο αποτέλεσμα ήταν μία περιορισμένης παραγωγής (και αριθμημένης) έκδοση του Abarth 500. Αλλά το εντυπωσιακότερο τέκνο της εν λόγω συνεργασίας είναι το Abarth 695 Tributo Ferrari, το οποίο μάλιστα δόθηκε τιμής ένεκεν και στους οδηγούς της ομάδας Formula 1 της Ferrari, Fernando Alonso και Fellipe Massa. Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί ένα βήμα της Abarth προς τα ακόμη πιο πολυτελή και ιδιαίτερα μοντέλα, ενώ παράλληλα μπορεί κάλλιστα να προσφέρει στους πελάτες της Ferrari μία μεταφορική λύση για ένα πιο αστικό περιβάλλον.

Το Abarth 695 Tributo Ferrari ξεχωρίζει από ένα μεγάλο αριθμό στιλιστικών διαφοροποιήσεων, αλλά οι πιο σημαντικές είναι αυτές που έγιναν σε άμεση συνεργασία μεταξύ των μηχανικών της Ferrari και της Abarth. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός 1.4 Turbo T-Jet 16V, αναβαθμισμένος για να αποδίδει 180 ίππους, και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρομηχανικό κιβώτιο (MTA -Manual Transmission Automated), με paddles πίσω από το τιμόνι για ακόμη πιο γρήγορες και άμεσες αλλαγές σχέσεων. Για ακόμη καλύτερο κράτημα και συμπεριφορά το Abarth 695 Tributo Ferrari φοράει ένα σετ ζαντών 17 ιντσών εμπνευσμένο από τα σχέδια της Ferrari, ενώ το σύστημα πέδησης έρχεται από την Brembo και έχει δισκόφρενα διαστάσεων 305mm εμπρός και τετραπίστονες δαγκάνες, την ώρα που τα ειδικά για την περίσταση αμορτισέρ εγγυούνται για τα επίπεδα πρόσφυσης. Όπως είναι φυσικό, το πακέτο ολοκληρώνεται με το σύστημα μεταβλητής πίεσης στο σύστημα εξαγωγής, με μία εξάτμιση Record Monza, που μεταβάλλει τον ήχο και την απόδοση του κινητήριου συνόλου πάνω από τις 3.000 σ.α.λ.

Κιτ αναβάθμισης για το Abarth 500C
Οι μηχανικοί της Abarth σχεδίασαν και εξέλιξαν ένα νέο esseesse κιτ για το Abarth 500C, με σκοπό να κάνουν ακόμη πιο δυναμική και έντονη την οδηγική παρουσία του ανοιχτού μοντέλου. Όπως πάντα οι αλλαγές δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη δυναμική του αυτοκινήτου, αλλά και με την ασφάλεια και την αισθητική. Για παράδειγμα, τα αμορτισέρ της Koni που περιλαμβάνονται στο κιτ αναβάθμισης εγγυούνται για την αυξημένη ενεργητική ασφάλεια του συνόλου και προσαρμόζονται στο εκάστοτε στυλ οδήγησης του οδηγού.
Στόχος του συγκεκριμένου σετ είναι η παροχή ενός σωστού επιπέδου άνεσης, που να συνδυάζεται με το κορυφαίο κράτημα, κάτω από όλες τις συνθήκες. Την ίδια στιγμή, το κιτ αναβάθμισης προσφέρει μία σημαντική αύξηση ισχύος, χωρίς να επηρεάζει καθόλου τα επίπεδα εκπομπών ρύπων. Επιπλέον, με τη Sport λειτουργία (στάνταρ σε όλα τα μοντέλα Abarth), τα αυτοκίνητα που έχουν εξοπλιστεί με το κιτ αναβάθμισης, έχουν σημαντικά πιο έντονη σπορ συμπεριφορά και άμεσες αντιδράσεις. Παραδοσιακά και το esseesse κιτ αναβάθμισης για το Abarth 500C παραδίδεται στους πελάτες σε μία πολυτελή ξύλινη θήκη και τοποθετείται απευθείας από το εξειδικευμένο Abarth Tuning Center, για την απαραίτητη διασφάλιση των υψηλών στάνταρ της εταιρείας.

Κιτ esseesee για το Abarth 500C
To κορυφαίο κιτ για το Abarth 500C ανεβάζει την απόδοση του 1.4 16V turbo T-Jet συνόλου στους 160 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. και με τη λειτουργία Sport δίνει 230 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ. με τις επιδόσεις να συναγωνίζονται καθαρόαιμα σπορ μοντέλα. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 209 χλμ/ώρα ενώ το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόνο 7,6 δευτερόλεπτα. Όπως και το Abarth Punto Evo έτσι και το 500C διατηρεί τη Euro 5 σφραγίδα εκπομπών ρύπων, με μόλις 151 γρ/χλμ.


Επειδή η ασφάλεια είναι πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων της Abarth, το Abarth 500C esseesse εφοδιάζεται με αεριζόμενους δίσκους διαμέτρου 284mm εμπρός και 240mm πίσω, υψηλής απόδοσης τακάκια, Koni αμορτισέρ με Βαλβίδα Ελέγχου Συχνότητας Απόσβεσης (FSD-Frequency Selective Damping), ελατήρια χαμηλώματος και Abarth esseesse ζάντες 7' x 17'' με ελαστικά 205/40 ZR 17. Το κιτ αναβάθμισης esseesse περιλαμβάνει επίσης τέσσερις αισθητήρες πίεσης ελαστικών, φίλτρο αέρος ειδικά κατασκευασμένο από την BMC και βέβαια τα διακριτικά esseesse για τον χώρο του κινητήρα και το αμάξωμα.

Tα νέα κιτ esseesee είναι άμεσα διαθέσιμα για τα μοντέλα Abarth 500 & 500C και στην Ελλάδα.
Πιο αναλυτικά, πρόκειται για το κιτ ABARTH KONI με προτεινόμενη τιμή €1.000 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) χωρίς το κόστος τοποθέτησης και περιλαμβάνει:
  • 2 εμπρός αμορτισέρ Abarth Koni με βαλβίδα ελέγχου συχνότητας απόσβεσης (FSD)
  • 2 πίσω αμορτισέρ Abarth Koni με βαλβίδα ελέγχου συχνότητας απόσβεσης (FSD)
  • 4 σπειροειδή ελατήρια ειδικά σχεδιασμένα από τη Brembo σε κόκκινο χρώμα
Καθώς και για το κιτ esseesee Abarth KONI με προτεινόμενη τιμή €3.300 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) χωρίς το κόστος τοποθέτησης και προσφέρει τα εξής:
  • Μέγιστη Ισχύς 160 ίπποι
  • Διάτρητα, αεριζόμενα εμπρός δισκόφρενα (διάμετρος 284mm x 22mm)
  • Διάτρητα πίσω δισκόφρενα (διάμετρος 240mm x 11mm)
  • Τακάκια με υλικό υψηλών επιδόσεων
  • ΕμπρόςΠίσω αμορτισέρ KONI με βαλβίδα FSD (Frequency Selective Dumping)
  • Ειδικά σχεδιασμένα ελατήρια σε κόκκινο χρώμα
  • Ζάντες αλουμινίου Abarthesseesse” - 7” x 17” ET35 – σε χρώμα λευκό ή τιτανίου και ελαστικά Michelin 205/40 ZR17
  • Φίλτρο αέραPowered by BMC”
  • Κιτ πίεσης
  • Λογότυπα “esseesse” για το καπό και την πόρτα του πορτμπαγκάζ
Aci Csai Abarth Formula
Το μονοθέσιο Aci-Csai-Abarth Formula ακολουθεί πιστά την ιστορία της φίρμας προσφέροντας τον δρόμο για την ανάδειξη νέων ταλέντων, όπως έκαναν τις δεκαετίες του '70 και '80 τα πρωταθλήματα Fiat Abarth Formula, βγάζοντας ονόματα όπως ο Michele Alboreto, Riccardo Patrese και Alessandro Nannini. Το νέο αυτό μονοθέσιο έχει δημιουργηθεί κάτω από τη στενή συνεργασία των τμημάτων FPT (Fiat Powertrain Technologies), Tatuus και Aci Csai και ο σχεδιασμός εκπληρώνει τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας, αλλά παράλληλα έχει λογική περιορισμού του κόστους, για να βοηθήσει νέους οδηγούς να αναδειχθούν στην ευρωπαϊκή αγωνιστική σκηνή.

Το μονοθέσιο Aci-Csai-Abarth Formula έχει πλήρως ανθρακονημάτινο αμάξωμα κατασκευής Tatuus και κινητήρα FPT Racing 1.4 Fire Turbο, με ισχύ 180 ίππων, όπως επίσης και σειριακό, αγωνιστικής φιλοσοφίας, κιβώτιο έξι σχέσων της Sadev.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου