Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η Bentley Supersports με τον Juha Kankkunen καταρρίπτει το ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο


Σε θερμοκρασία 30 βαθμούς κάτω από το μηδέν, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλλυ Juha Kankkunen οδήγησε μια Bentley Continental Supersports Convertible στα παγωμένα νερά της Βαλτικής, στη Φινλανδία, με ταχύτητα 330,695 km/h (205,48 mph), πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος από το 2007 όταν είχε φτάσει τα 321,6 km/h (199,83 mph) οδηγώντας μια Continental GT στην ίδια τοποθεσία.

Ο ατρόμητος Φινλανδός κατάφερε να ξεπεράσει τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τις ξαφνικές χιονοθύελλες και τους επικίνδυνους πλευρικούς ανέμους που συχνά εμφανίζονται σε αυτή τη διαδρομή μήκους 14 km, στο παγωμένο κομμάτι θάλασσας πάχους 70 cm. Η ταχύτητα υπολογίστηκε ως η μέση ταχύτητα σε μια απόσταση 1000 m και προς τις δύο κατευθύνσεις και πιστοποιήθηκε από ανθρώπους της φινλανδικής Τροχαίας, ενώ τη διαδικασία επόπτευσε εκπρόσωπος του Guinness Book of Records.



Η ελάχιστα τροποποιημένη Supersports Convertible, που διέθετε αγωνιστικό roll-cage, χειμερινά ελαστικά της Pirelli και αλεξίπτωτο επιβράδυνσης, εφοδιαζόταν με βιοαιθανόλη E85 αντί για βενζίνη, υπογραμμίζοντας την περιβαλλοντική δέσμευση της Bentley στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο 52χρονος Kankkunen, ο οποίος οριακά δεν είχε σπάσει το άτυπο φράγμα των 200 mph στην προηγούμενη απόπειρα του, δήλωσε ότι από τη στιγμή που έμαθε για την Supersports, ήταν αποφασισμένος να επιχειρήσει ξανά να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο. Προσθέτοντας μάλιστα, ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την οδήγηση μιας τετρακίνητης Bentley σε αυτή την ταχύτητα!  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου