Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Alain Prost και Dacia Duster


Η σταθερή επίδοση στο αγώνα του Πρωταθλήματος Trophée Andros που πραγματοποιήθηκε στη Lans en Vercors, εξασφάλισαν για 2η συνεχόμενη χρονιά μια θέση στο βάθρο στον Alain Prost και το Dacia Duster. Η τελευταία φάση του Πρωταθλήματος θα βρει τα αυτοκίνητα και τις ομάδες στο περίφημο Stade de France, στο Παρίσι, όπου ο Γάλλος πολύ-πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι μαζί με το Dacia του, παραμένει πάντα ο ‘πρωταθλητής της δημοτικότητας’.

Οι συνθήκες διεξαγωγής του τελευταίου αγώνα του Πρωταθλήματος Trophée Andros για τη σεζόν 2010/2011 ήταν ίδιες με εκείνες της προηγούμενης Παρασκευής. Παρά την απροσδόκητη απουσία πάγου, η πίστα αποδείχτηκε αρκετά απαιτητική. Στη φάση του warm-up ο Alain Prost είχε τη δυνατότητα να εκτιμήσει τις τελευταίες ρυθμίσεις που έγιναν στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της νύχτας, και να πετύχει έτσι τον 3ο καλύτερο χρόνο.

Στους πρώτους δοκιμαστικούς γύρους αποδείχθηκε ότι η δουλειά που έγινε ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και ο Alain Prost – που βγήκε τελευταίος – άρχισε σταδιακά να κατεβάζει το χρόνο του (από 47.869δλ, 46.997δλ, έφτασε να ‘γυρίζει’ τελικά στα 46.836δλ.). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φέρει το Dacia Duster Glace στην 3η θέση του grid, μόλις μερικά δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από το 2ο αυτοκίνητο.

«Δουλέψαμε πολύ στο στήσιμο των αναρτήσεων ώστε να πετύχουμε καλύτερη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στα πηδήματα», δήλωσε ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1. «Το κράτημα έδειχνε λίγο περίεργο στην αρχή, αλλά το συνήθισα πολύ γρήγορα. Το αποτέλεσμα μου δίνει αρκετή αυτοπεποίθηση, ειδικά τη στιγμή που βρίσκομαι μπροστά από τον Franck Lagorce, το μοναδικό μου αντίπαλο για τη 2η θέση του Πρωταθλήματος».

Πριν από την εκκίνηση των τελευταίων προκριματικών της σεζόν, ο Alain Prost άρχισε να αισθάνεται αρκετά αισιόδοξος, ειδικά όταν είδε το αυτοκίνητο του Franck Lagorce να σταματά στην άκρη του δρόμου. «Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το αυτοκίνητο ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία για τη νίκη, αλλά οι αλλαγές δεν μας έφεραν τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα». Ο Prost ήταν 4ος στη δεύτερη σειρά των προκριματικών, και εκεί τερμάτισε τελικά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Η χρονιά επεφύλασσε ένα εξαιρετικό φινάλε για τους θεατές οι οποίοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα για 6 γύρους την επική μάχη μεταξύ δύο πρώην πρωταθλητών της F1. Ήταν τρομερά συναρπαστικό να βλέπει κανείς το Dacia του Alain Prost να προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσπεράσει το Skoda με το Jacques Villeneuve στο τιμόνι. «Ήμασταν πολύ κοντά, προσπάθησα πάρα πολύ να τον περάσω αλλά ο Jacques ήταν αλάνθαστος, πιστεύω όμως ότι ο κόσμος το χάρηκε ιδιαίτερα».

Τελικά η 4η θέση του Alain Prost χάρισε – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά - σε εκείνον και τη Dacia την 2η θέση του Πρωταθλήματος. «Είναι λογικό να είμαστε απογοητευμένοι για την απώλεια του τίτλου. Αυτός ήταν ο στόχος μας και είχαμε και τον τρόπο για να τον πετύχουμε», δήλωσε ο 2 φορές νικητής του Trophée Andros. «Όποτε οι συνθήκες ήταν ‘νορμάλ’, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Βρισκόμασταν σε όλους τους αγώνες στις πρώτες θέσεις, αλλά το εμπόδιο στις προσπάθειές μας ήταν ο καλός καιρός! Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας. Δουλέψαμε σκληρά, και ελπίζω να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί του χρόνου το χειμώνα…»


Το Πρωτάθλημα Trophée Andros 2010/2011 ολοκληρώνεται και τυπικά με τον αγώνα/γιορτή που θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου στο περίφημο Stade de France, στο Παρίσι, όπου ο Alain Prost ανυπομονεί να διασκεδάσει το κοινό οδηγώντας στο όριο το Dacia Duster.

Κατάταξη Lans en Vercors – Race 2: 1, Jean-Philippe Dayraut (Series 1 BMW). 2, Jacques Villeneuve (Skoda Fabia). 3, Olivier Panis (Skoda Fabia). 4, Alain Prost (Dacia Duster). 5, Benjamin Rivière (Fiat Stilo). 6, Bertrand Balas (Toyota Auris). 7, Evens Stievenart (Skoda Fabia). 8, Paul Belmondo (Skoda Fabia). 9, Franck Lagorce (Skoda Fabia). 10, Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio). Etc.
Τελική κατάταξη Πρωταθλήματος Trophée Andros 2010/2011: 1, Dayraut (843 points). 2, Prost (823). 3, Lagorce (812). 4, Panis (789). 5, Balas (781). 6, E. Stievenart (758). 7, J-B. Dubourg (747). 8, Llorach (725). 9, Villeneuve (703). 10, Rivière (693).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου