Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Οι κινητήρες της RENAULT εξασφαλίζουν για 9η φορά τον τίτλο των κατασκευαστών στο πρωτάθλημα της F1

Η Renault, με το 1-2 της ομάδας της Red Bull Racing στον αγώνα της Βραζιλίας, γιορτάζει την κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών στη Formula 1. Με έναν αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος του 2010, τα μονοθέσια της Red Bull Racing με τους κινητήρες της Renault, έχουν εξασφαλίσει ένα αξεπέραστο προβάδισμα στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Η συγκεκριμένη επιτυχία σηματοδοτεί τον 9ο τίτλο στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών της Formula 1 για ομάδα που τα μονοθέσιά της κινούνται από κινητήρες της Renault, και τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο ‘πελατειακής ομάδας’ της Renault .

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault, Carlos Ghosn, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα στην πίστα του Interlagos στο Sao Paulo, δήλωσε:
“Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα της Red Bull Racing, και στους τεχνικούς μας στο Viry-Châtillon, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών για το 2010’. Για την ομάδα του Viry, είναι ο 3ος παγκόσμιος τίτλος μέσα σε έξι χρόνια, και αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη της ποιότητας των κινητήρων της Renault . Η επιτυχία της κοινής προσπάθειας αποδεικνύει την ορθότητα της πολιτικής μας στην προμήθεια αξιόπιστων κινητήρων και ενισχύει την απόφαση της Renault να συνεχίσει την εμπλοκή της με το σπορ, σαν προμηθευτής κινητήρων και κορυφαίας τεχνολογίας.”

Η προχθεσινή νίκη του Sebastian Vettel ήταν η Νο 129 για μονοθέσιο με κινητήρα Renault στο πρωτάθλημα της Formula 1, σε μία ιστορία που ξεκίνησε το 1979 με την 1η θέση του Jean-Pierre Jabouille στο Γαλλικό Grand Prix.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου