Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Παγκόσμιο Ρεκόρ για το Mazda MX-5


Η Mazda κατάφερε να μπει στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness™ καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ με το λατρεμένο roadster MX-5. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2010, 459 Mazda MX-5 έλαβαν μέρος στην μεγαλύτερη παρέλαση όλων των εποχών, στο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Zollverein στο Essen - καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ συγκέντρωσης 249 αυτοκινήτων στη Νέα Ζηλανδία.

Οι τελευταίες θέσεις της παρέλασης, που δημοπρατήθηκαν στο eBay για φιλανθρωπικό σκοπό, περιελάμβαναν συνοδήγηση με τον Γερμανό ηθοποιό Ralf Bauer και ένα άλλο Mazda MX-5. Τα έσοδα από την δημοπρασία άγγιξαν τα 1,300 ευρώ, ενώ η Mazda Γερμανίας αύξησε το ποσό σε 3,000 ευρώ και το δώρισε στα Παιδικά Χωριά SOS.

Αυτοκίνητα από 17 χώρες έλαβαν μέρος στην προσπάθεια για την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ, ενώ η πλειοψηφία των συμμετεχόντων προέρχονταν από την Γερμανία. Διάφορα βραβεία δόθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και στο πάρτυ που ακολούθησε μετά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ. Ένα ΜΧ-5 από την Μόσχα μαζί με 9 ακόμα Ρωσικά, διένυσαν απόσταση 2.800χλμ για να λάβουν μέρος στην παρέλαση. Το βραβείο για το παλαιότερο MX-5 δόθηκε σε ένα ΜΧ-5 ηλικίας 21 ετών και 2 μηνών από την Πράγα και το βραβείο για τα περισσότερα διανυθέντα χιλιόμετρα (344,624 χλμ) σε ένα ΜΧ-5 από την Ελβετία. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης ψήφισαν για το ωραιότερο MX-5 στον χώρο στάθμευσης Ομορφιάς, ενώ ένα ολοκαίνουργιο επετειακό ΜΧ-5 (20th Anniversary Edition MX-5) παραδόθηκε στον τυχερό του διαγωνισμού σχεδίου, που διεξήχθη on-line πριν από την εκδήλωση.
Mazda

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου