Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Grand Prix ΗΠΑ: Austin

Οι ομάδες της Formula 1 και η Pirelli κάνουν ένα βήμα στο άγνωστο αυτό το Σαββατοκύριακο με το πρώτο Grand Prix των ΗΠΑ στο ‘Circuit of the Americas’ (COTA), μία εντελώς νέα πίστα που φιλοξενεί για πρώτη φορά αγώνα. Η Ιταλική φίρμα φέρνει τα σκληρή γόμα P Zero Silver και τη μεσαία P Zero White: εύλογα συντηρητική επιλογή για ένα σιρκουί με πολλές άγνωστες παραμέτρους σε ό,τι αφορά την απόδοση των ελαστικών. Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα έξτρα σετ σκληρών ελαστικών για τις δύο ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής ώστε να εξοικειωθούν με τη νέα πίστα. Το σίγουρο είναι ότι η πίστα του Τέξας θα είναι γρήγορη και απαιτητική, με τις υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες να προστίθενται στις μηχανικές προκλήσεις για τα ελαστικά. Η πίστα των 5.515 χλμ. χαρακτηρίζεται από αρκετές υψομετρικές διαφορές, όπου τα πιο αργά και τεχνικά κομμάτια εναλλάσσονται με κάποια πολύ γρήγορα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ασφαλτοτάπητας θα είναι πολύ ομαλός. Το αρχικό τμήμα της πίστας είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, με μια φουρκέτα μοναδικής χάραξης στη στροφή 1 και αλλεπάλληλες αλλαγές κατεύθυνσης από τη στροφή 4 έως 6: θυμίζει Silverstone ή Spa. Αυτό καταπονεί τη δομή κυρίως του εξωτερικού ελαστικού αφού υπόκειται σε υψηλότερα φορτία. Η ελκτική πρόσφυση είναι ένα ακόμα ζωτικό στοιχείο επιδόσεων των ελαστικών στην Αμερική, ιδιαίτερα βγαίνοντας από τις πιο αργές στροφές. Μη έχοντας δεδομένα από προηγούμενες χρονιές, η Pirelli χρησιμοποίησε προηγμένες τεχνολογίες προσομοίωσης για να προβλέψει τη συμπεριφορά των ελαστικών στην πίστα του Austin. Οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν παρόμοια δεδομένα διαμορφώνοντας μία πρώτη ιδέα για τη στρατηγική του αγώνα. Εν τούτοις, οι πληροφορίες που θα αποκομίσουν από τις ελεύθερες δοκιμές θα είναι ακόμα πιο ουσιαστικές από όσο συνήθως. Οι ομάδες θα στοχεύσουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία με γεμάτα και άδεια ρεζερβουάρ και το έξτρα σετ σκληρών ελαστικών θα τους επιτρέψει να μεγιστοποιήσουν συνολικά τις επιδόσεις τους.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου