Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Ημερολόγιο Αμαξώματος: PreStage για το TETRAKOSARI© V - Ημέρα 12η

TNT: Trinitrotoluene, or more specifically 2,4,6-trinitrotoluene, is a chemical compound with the formula... μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα...

ΤΝΤ σημαίνει μόνο ένα πράγμα! Βαγγέλης Σαγιρίδης ή αλλιώς το καταλληλότερο κλείσιμο των PreStage συνεντεύξεων για το TETRAKOSARI© V στην πόλη των Σερρών. Συναντήσαμε το Βαγγέλη στο συνεργείο του (TNT Tuning) και μείναμε άφωνοι από την υποδοχή και τη φιλοξενία του. Ο Βαγγέλης είναι παλιός γνώριμος και ένθερμος υποστηρικτής του περιοδικού AutokinisiMag και οι υποψίες μας για μια εξαιρετική κουβέντα, άρχισαν να επαληθεύονται από το πρώτο κιόλας λεπτό.Αφού πήραμε τις θέσεις μας πάνω στο «πούπουλο» Peugeot 106 Rallye του Βαγγέλη ξεκινήσαμε με τα τυπικά. Ο Βαγγέλης και η ομάδα του προετοιμάζονται για τη «δροσιά μέσα στο καλοκαίρι» όπως ο ίδιος αποκάλεσε το TETRAKOSARI© και αποσκοπούν φυσικά στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν παραλείπει να θυμηθεί τις στιγμές του πρώτου του αγώνα (TETRAKOSARI© II), ενώ μόνο καλά λόγια έχει να πει για τη διοργάνωση και την ετοιμότητα της ομάδας του περιοδικού στην αντιμετώπιση των εκάστοτε προβλημάτων. Για τον αγώνα του Σεπτεμβρίου, ο Βαγγέλης δηλώνει πιο ανυπόμονος από ποτέ μιας και στον προηγούμενο αγώνα μια ατυχία με το λεβιέ των ταχυτήτων δεν του επέτρεψε να πετύχει όσα θα ήθελε. 
Του Βαγγέλη του αρέσει να κάνει τη διαφορά και η παρουσία του στην πίστα των Σερρών σε 17 ημέρες αναμένεται επίσης εντυπωσιακή. Γρήγορα η συζήτηση έρχεται στον αγώνα, καθώς και στην επίδραση που είχε και εξακολουθεί να έχει στον κόσμο της επιτάχυνσης και ο Βαγγέλης είναι κατηγορηματικός: «Το TETRAKOSARI© είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας πως αποτελεί πια θεσμό και λογίζεται από τον ίδιο ως άθλημα στο οποίο οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν ενεργά. Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του TETRAKOSARI©, δηλώνει ο Βαγγέλης, είναι πως «έκανε τις κόντρες να φύγουν από το δρόμο», κάτι που όπως μας είπε στη συνέχεια θεωρεί πολύ δύσκολο - αυτό το γεγονός και μόνο αποδεικνύει την προσπάθεια της ομάδας του AutokinisiMag και προσδίδει ιδιαίτερη αξία σε ολόκληρο το εγχείρημα. Με το TETRAKOSARI©, ο Βαγγέλης θεωρεί πως η επιτάχυνση πήρε άλλη υπόσταση και τόσο οι αγωνιζόμενοι όσο και οι θεατές συνάντησαν πράγματα πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα. Επιθυμία του Βαγγέλη (καθώς και των περισσότερων αγωνιζόμενων) είναι το TETRAKOSARI© να γίνει - στο βαθμό που είναι εφικτό - πρωτάθλημα, ενώ θεωρεί πως η αγάπη και το ενδιαφέρον αποτελούν εκείνα τα συστατικά στοιχεία που το κατέστησαν τόσο επιτυχημένο καταφέρνοντας να το εδραιώσουν στη συνείδηση αγωνιζόμενων, μηχανικών και θεατών.


Στη συνέχεια, η συζήτηση έρχεται στον τομέα της εξέλιξης και ο Βαγγέλης μας δηλώνει πως το TETRAKOSARI© συνέβαλλε τα μέγιστα στην εξέλιξη τη δική του και του αυτοκινήτου του. Το Peugeot του έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα όντας σε setup βόλτας και με την πάροδο του χρόνου και των αγώνων έφθασε στη μορφή που μπορείτε να δείτε στο βίντεο («γυμνό», νίτρο, Hoosier ελαστικά, κτλ.). Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν αρνείται πως κάνει κόντρες και στο δρόμο - «όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, λέει ψέματα» - κάτι που όμως έχει ελαττωθεί έπειτα από την πρώτη του συμμετοχή στο TETRAKOSARI©. Ο Βαγγέλης μάς προλαβαίνει και αναφέρεται πρώτος στη γνωστή ιαπωνογαλλική διαμάχη, τονίζοντας πως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του υγιούς ανταγωνισμού, αρκεί πάντοτε να διατηρείται το ανάλογο επίπεδο σεβασμού και ευγενούς άμιλλας. Προτιμά να μην χωρίζει τους αγωνιζόμενους σε στρατόπεδα και εύχεται καλή επιτυχία σε όλους - ο ίδιος μάλιστα υπήρξε «Ιάπωνας» και τώρα είναι «Γάλλος».


Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Βαγγέλη Σαγιρίδη στο βίντεο που ακολουθεί.


Με το Βαγγέλη έκλεισε ο κύκλος των συνεντεύξεων με τους Σερραίους αγωνιζόμενους και ενώ αναχωρήσαμε για τα κεντρικά μας γραφεία στη Δράμα αργά το βράδυ, μας διακατείχε ένα έντονο συναίσθημα χαράς και ικανοποίησης. Μπορεί να κουραστήκαμε αρκετά, μιας και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας, αλλά οι συζητήσεις με τις ομάδες των Σερρών μας έκαναν κάθε φορά να ξεχνούμε τα πάντα. Αυτό είναι το TETRAKOSARI© και αυτοί είναι οι αγωνιζόμενοί του.

Περιοδικό AutokinisiMag

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου