Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Without Racing There Is No Honda

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στο δημιουργό της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Soichiro Honda, το άσβεστο πάθος του οποίου για τους αγώνες ταχύτητας χαρακτήριζε όλα του τα κατασκευάσματα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία μεταμόρφωσης ενός επιβατικού Honda Civic Si (προφανώς αμερικάνικης αγοράς) σε αγωνιστικό. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Compass 360 Racing, κάτι τέτοιο είναι αρκετά ευκολότερο από ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί.






Ξεγύμνωμα, roll cage, αλλαγή κινητήρα, επαναχρησιμοποίηση ορισμένων μερών στην αγωνιστική πια εκδοχή του αυτοκινήτου και για το τέλος, πίστα. Ποιός ο λόγος για μια τέτοια διαδικασία; Για την Honda δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος δοκιμής των αυτοκινήτων της, από το να τα υποβάλει σε ρυθμούς αγωνιστικής λειτουργίας. Η τεχνογνωσία που αποκτάται από τους αγώνες πίστας αποτελεί πολύτιμη εισροή κατά τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής ενός συμβατικού επιβατικού μοντέλου, κάτι που παράλληλα τονίζει και τη σημασία των πρωταθλημάτων στα οποία αγωνίζονται production-based οχήματα.


Πηγή: Autoblog, Honda

Περιοδικό AutokinisiMag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου