Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

2013 Seat Leon: Οι Πρώτες Φωτογραφίες

Η τρίτη γενιά του δημοφιλούς Seat Leon είναι γεγονός και σας παρουσιάζουμε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που μόλις αυτές τις ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας. Το νέο Leon πρόκειται να κάνει την ντεμπούτο του το φθινόπωρο, στην έκθεση του Παρισιού και αποτελεί το δεύτερο μοντέλο (μετά το νέο Audi A3) του VW Group που χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα MQB (Modularer Querbaukasten) του ομίλου, πάνω στην οποία θα βασιστεί ολόκληρη η μελλοντική του γκάμα μοντέλων - από σούπερ μίνι μέχρι μεγάλα οικογενειακά. 

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως η σχεδίαση του hatchback της Seat βασίζεται στη νέα εταιρική ταυτότητα, διαθέτοντας επιθετικότερες γραμμές σε σχέση με το απερχόμενο, περισσότερο στρογγυλό μοντέλο. Τα νέα φωτιστικά σώματα χαρακτηρίζονται από έντονες γωνίες - κάτι που ισχύει και για τους προβολείς ομίχλης -, οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες διαθέτουν νέο σχεδιασμό και οι χειρολαβές των πίσω πορτών παύουν να είναι πια κρυφές. Το τελευταίο χαρακτηριστικό μας κάνει να πιστεύουμε πως οι σχεδιαστές και μηχανικοί της Seat έχουν ίσως στο μυαλό τους μια τρίθυρη έκδοση του λιονταριού.

Στο εσωτερικό, η αμφιλεγόμενης αισθητικής κεντρική κονσόλα του τωρινού μοντέλου αντικαταστάθηκε (ευτυχώς!) από μια νέα, με φρέσκια σχεδίαση που δανείζεται αρκετά στοιχεία από αυτή του A3· κάτι που ισχύει και για το τιμόνι.
















Περισσότερες πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη, τους κινητήρες και τις επιδόσεις του νέου Seat Leon, σε μελλοντικό ποστ στο μπλογκ του Autokinisimag καθώς και σε εκτενή δοκιμή μόλις το πάρουμε στα χέρια μας στα τέλη του έτους.

Πηγή: Seat, CS

Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου