Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η PIRELLI παρουσιάζει το νέο Cinturato P7 Blue στην έκθεση του ESSEN


Στην Έκθεση ελαστικών του Essen παρουσίασε η Pirelli το νέο Cinturato P7 Blue, που σχεδιάστηκε για να προσφέρει στα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού αυξημένη χιλιομετρική κάλυψη, μειωμένες αποστάσεις φρεναρίσματος και χαμηλότερη αντίσταση κύλισης. Δίπλα στο νέο μέλος της οικογένειας Cinturato, στο περίπτερο της Pirelli εκτίθενται και τα τελευταία προϊόντα της για αυτοκίνητα, φορτηγά και μοτοσικλέτες. CINTURATO P7 BLUE. Η σειρά Cinturato αποκτά ένα σημαντικό νέο μέλος, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα. Το νέο P7 Blue πλαισιώνει το υπάρχον P7: το πρώτο οικολογικό ελαστικό για αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού που λανσαρίστηκε από την Pirelli το 2009. 


Το Cinturato P7 Blue έχει τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και τις αξιόπιστες επιδόσεις του αρχικού P7 – το οποίο σημείωσε άμεση επιτυχία σε επίπεδο πωλήσεων αλλά και δοκιμών – όντας αναβαθμισμένο στο φρενάρισμα στο βρεγμένο και στην αντίσταση κύλισης και προσφέροντας αυξημένη χιλιομετρική κάλυψη. Το Cinturato P7 Blue, που εκτίθεται στο Essen από 5 - 8 Ιουνίου σε διάσταση 235/45R17 XL, ήδη διατίθεται στην Ευρωπαϊκή αγορά με τις πρώτες 16 διαστάσεις το 2012. Το τελευταίο ελαστικό της Pirelli βασίζεται στην εμπειρία της Ιταλικής φίρμας από τη Formula One™. Εκτός του ότι μοιράζεται το ίδιο όνομα με το πλήρως βρόχινο F1™ ελαστικό της Pirelli, το Cinturato P7 Blue υιοθετεί τις ίδιες διαδικασίες έρευνας και μοντελοποίησης με την αντίστοιχη Formula One™ εκδοχή του. Το νέο ελαστικό σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε με τη βοήθεια προηγμένων προσομοιώσεων με μαθηματικά μοντέλα, που επιτρέπουν στους μηχανικούς της Pirelli να αξιολογούν τις επιδόσεις και την αντίδρασή του σε μεγάλο εύρος συνθηκών. 

Μαζί με το νέο Cinturato P7 Blue, η Pirelli παρουσιάζει τα εξής προϊόντα της στο Essen που ανοίγει σήμερα επίσημα τις πύλες του στο κοινό: 
• Cinturato P7 (225/50 R 17) – ‘πράσινων επιδόσεων’ για αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού 
• P Zero (225/40 R 18) – Ultra High Performance ελαστικό για υπεραυτοκίνητα και σπορ sedan 
• Scorpion Verde (275/45 R 20) – οικολογικό ελαστικό υψηλών επιδόσεων για SUV και Crossover • Snowcontrol3 (205/55 16 91 H), Sottozero II (225/45 18 95V XL) και Scorpion Winter (275/45R20 XL) – χειμερινά ελαστικά για αυτοκίνητα πόλης, μοντέλα υψηλών επιδόσεων και SUV αντίστοιχα
• P Zero Silver – η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια P Zero, χρησιμοποιεί τεχνολογία και διαδικασίες εξέλιξης που γνωρίζουμε από τη Formula One™. Δημιουργήθηκε σαν ένα aftermarket προϊόν για σπορ coupé και πολυτελή sedan. Μεταξύ των εκθεμάτων της Pirelli είναι επίσης τα πρόσφατα ελαστικά φορτηγών Series 01, τα οποία ωφελούνται από τις τελευταίες καινοτομίες γομών, δομών και σχεδίων πέλματος του τομέα R&D: 

• H:01 (315/70 R 22.5 FH:01 για άξονες διεύθυνσης και 315/70 R 22.5 TH:01 για τράκτορες) – ελαστικά σχεδιασμένα για χρήση στον αυτοκινητόδρομο και ειδικές διαδρομές φορτηγών που εγγυώνται μειωμένη φθορά πέλματος
• ST:01 (435/50 R 19.5, 445/45 R 19.5, 245/70 R 17.5) για χρήση σε τρέιλερ και ημι-τρέιλερ. 

Κάποια χαρακτηριστικά επιδόσεων του νέου Cinturato P7 Blue συνοψίζονται στη νέα Ευρωπαϊκή ετικέτα, η οποία θα γίνει υποχρεωτική για όλα τα ελαστικά που θα εφοδιάζουν αυτοκίνητα και επαγγελματικά οχήματα από την 1η Νοεμβρίου 2012. Το νέο μέλος της οικογένειας Cinturato παίρνει άριστα στην αντίσταση κύλισης και στο φρενάρισμα στο βρεγμένο – ‘AA’ και ‘AB’ σε διαφορετικές διαστάσεις – υπογραμμίζοντας την τεχνολογία αιχμής της premium γκάμας Pirelli, στην οποία το νέο Blue παίζει σημαντικό ρόλο. Τα οικολογικά ελαστικά φορτηγών της Pirelli συγκεντρώνουν επίσης υψηλά σκορ: το Super Single ST:01, για παράδειγμα, βαθμολογείται με ‘A’ στην πρόσφυση στο βρεγμένο, ενώ το FH:01 παίρνει ‘B’ στην αντίσταση κύλισης. Οι βαθμολογίες για ολόκληρη τη γκάμα ελαστικών της Pirelli θα διατίθεται από την 1η Ιουλίου.


Πηγή: Pirelli



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου