Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Mercedes-Benz SLS AMG GT


Η Mercedes φρεσκάρει το πανέμορφό της «Gullwing» κουπέ (από τα αγαπημένα μας εδώ στο Autokinisimag) και ύστερα σχεδόν από ένα χρόνο το ξαναβαφτίζει. Το όνομα αυτού πια: SLS AMG GT και φυσικά εξακολουθεί να παράγεται τόσο στην κουπέ, όσο και στη roadster εκδοχή του (εξακολουθούμε να ψηφίζουμε κουπέ).


Οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στην καρδιά της SLS, με τον ατμοσφαιρικό V8 των 6,2 λίτρων να αποδίδει πια 20 περισσότερους ίππους φθάνοντας τους 591 (PS) στις 6.800σαλ, ενώ η μέγιστη ροπή παραμένει στα ίδια επίπεδα - 65 κιλά στις 4.750σαλ. Το ανανεωμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (AMG Speedshift DCT 7) έρχεται με τη σειρά του να βελτιώσει τις επιδόσεις της SLS, βελτιώνοντας το χρόνο που απαιτείται τόσο για τα πρώτα 100χλμ/ώρα (3,6 δευτερόλεπτα), όσο και για τα επόμενα 100χλμ/ώρα (0-200: 11,2 δευτερόλεπτα). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 317χλμ/ώρα ενώ το σύστημα της ανάρτησης είναι επίσης βελτιωμένο, καθώς η νέα SLS διαθέτει το πακέτο AMG Ride Control με σφιχτότερες ρυθμίσεις σε αμορτισέρ και ελατήρια όταν είναι επιλεγμένο το Comfort mode (οι άλλες δύο επιλογές είναι οι Sport και Sport Plus).


Οι ζάντες του εμπρός άξονα είναι 19 ιντσών, 10 ακτίνων και περιβάλλονται από ελαστικά διαστάσεων 265/35 R19, ενώ αυτές του πίσω άξονα 20 ιντσών και συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 295/30 R20 (υπάρχει επίσης η επιλογή των ελαφρύτερων ζαντών της AMG). 


Όσον αφορά στις αλλαγές της εμφάνισης, αυτές εντοπίζονται στα σκουρότερα φωτιστικά σώματα στο εμπρός και στο πίσω μέρος, στις κόκκινες δαγκάνες των φρένων, στους εξωτερικούς καθρέπτες καθώς και στις λεπτομέρειες σε εμπρός γρίλια, καπώ και στους πλαϊνούς αεραγωγούς. Στο εσωτερικό οι διαφορές έχουν να κάνουν με τις επενδύσεις από αλκαντάρα στις πόρτες, στα καθίσματα και στο flat-bottom τιμόνι το οποίο έχει επίσης αποκτήσει και ένδειξη ευθείας (κόκκινη ραφή στην κορυφή της στεφάνης). 


Η νέα SLS AMG GT θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2012 (τον Νοέμβριο στην Αμερική) - αντικαθιστώντας όλες τις προηγούμενες SLS AMG εκδόσεις -  με τις γερμανικές τιμές να κυμαίνονται στα 204.000€ για την κουπέ και στα 213.000€ για την ανοιχτή έκδοση.




Πηγή: CS



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου