Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ρεκόρ με την όπισθεν

Αυτός είναι ο σκοπός της Nissan, η οποία στο Goodwood Festival of Speed θα επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας... με την όπισθεν. Όχι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το GT-R. Ούτε καν το 370z. Ξεχάστε τα εξακύλινδρα σύνολά της. Το όχημα το οποίο θα ριχτεί στη μάχη του τίτλου είναι το ηλεκτρικό Leaf. Ναι καλά ακούσατε. Η θεωρία λέει ότι μπορεί να πάει το ίδιο γρήγορα προς τα πίσω όσο και προς τα μπροστά.


Αυτό ακριβώς πρόκειται να εξακριβώσουν (ή όχι), όσοι βρεθούν από αύριο μέχρι τις 2 Ιουλίου στο Goodwood Festival of Speed, όπου το ηλεκτροκίνητο Leaf θα καλύψει την μήκους 1,8 χλμ. διαδρομή - πρόκειται μάλιστα για ανάβαση - με τον οδηγό του να σημαδεύει τα apexes μέσω του πίσω παραθύρου. Το πλεονέκτημα του Leaf έγκειται στο γεγονός πως ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι ικανός να μεταδώσει στους τροχούς την ίδια θεωρητικά ταχύτητα ακόμη και με την όπισθεν επιλεγμένη στο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης, οι χαμηλά τοποθετημένες μπαταρίες μειώνουν το συνολικό κέντρο βάρους του οχήματος, συμβάλλουν στην ισορροπημένη οδική συμπεριφορά και εξαλείφουν το body roll, ενώ τα λιγότερα κινούμενα μηχανικά μέρη ενδέχεται να αποτρέψουν μια πιθανή μηχανική βλάβη που θα αποβεί μοιραία για ολόκληρο το εγχείρημα. 



Η προσπάθεια αποτελεί μέρος της ιδιαίτερα φιλόδοξης καμπάνιας της Nissan που βασίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, The Big Turn On, που σκοπό έχει να διαδώσει το μήνυμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη (EV) και να αποδείξει ότι εκτός από φιλικό προς το περιβάλλον, το Nissan Leaf, είναι ασφαλές, οικονομικό, πρακτικό και διασκεδαστικό στην οδήγηση. 


Ο οδηγός δεν θα είναι άλλος από τον Terry Grant, επαγγελματία stunt driver ο οποίος φρόντισε να ξεσηκώσει πέρσι τα πλήθη οδηγώντας στις δύο ρόδες ένα Nissan Juke στην ανάβαση του Goodwood. 


«Το ρεκόρ με το Leaf δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Θα προτιμούσα να το επιχειρήσω σε μια ωραία ευθεία και όχι στη διαδρομή Lord March, η οποία εκτός από ανηφορική είναι γεμάτη εμπόδια και στροφές. Αποτελεί δοκιμή ταχύτητας και συγκέντρωσης. Το Leaf με κάνει παρόλα αυτά και αισθάνομαι σίγουρος και αισιόδοξος ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος του Σαββατοκύριακου θα έχω ένα σοβαρό πιάσιμο στο λαιμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Grant.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση του The Big Turn On.

Πηγή: Nissan

Περιοδικό Autokinisimag




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου