Σάββατο 12 Μαΐου 2012

John Cooper Works GP

Τρέφουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στα Mini Cooper τόσο λόγω ιστορίας όσο και εξαιτίας του εξαιρετικού στησίματος και του χαρακτήρα που ειδικότερα οι S εκδόσεις διαθέτουν. Είμαστε επίσης σίγουροι πως θα θυμάστε την έκδοση GP του Cooper R53 - εκείνη με το μπλόκε, την μπάρα θόλων στη θέση του πίσω καθίσματος και το χαρακτηριστικό του γκρι χρώμα. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και η Mini ανακοίνωσε την ειδική έκδοση GP και για το R56. 


Ο τίτλος που το συνοδεύει είναι αυτός του γρηγορότερου Mini Cooper παραγωγής στην ιστορία του μοντέλου μιας και γυρίζει το Nürburgring σε 8 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα (χρόνος ιδιαίτερα εντυπωσιακός), 19 ολόκληρα δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον προκάτοχό του. Πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ιπποδύναμη που θα αγγίζει τους 230 ίππους - το προηγούμενο JCW GP ήταν εφοδιασμένο με το γνώριμο για εκείνη τη γενιά κομπρεσοράτο μοτέρ που απέδιδε 210 ίππους και 24,4 κιλά ροπής (σας υπενθυμίζουμε ότι η έκδοση S της τωρινής σειράς R56 κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο twin scrοll κινητήρα 1.600 κυβικών ο οποίος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και στο νέο GP).



Η Mini αναφέρει πως έχει γίνει σχολαστική δουλειά όσον αφορά στο πλαίσιο του νέου GP, με αναβαθμίσεις στον τομέα της ανάρτησης η οποία είναι ρυθμιζόμενη, νέες ελαφρύτερες ζάντες, φρένα και λάστιχα αγωνιστικών προδιαγραφών, μεγαλύτερους αεραγωγούς, νέα αεροτομή και πλαϊνά skirts, καθώς και έναν νέο διάχυτη στο πίσω μέρος.


Η Mini δεν μας έχει αποκαλύψει ακόμη το εσωτερικό του νέου GP αλλά η σίγουρη πληροφορία έχει να κάνει με την απουσία του πίσω καθίσματος για λόγους εξοικονόμησης βάρους. Για το αν στη θέση του θα υπάρχει και πάλι μια μπάρα θόλων δεν είμαστε σίγουροι, αλλά κάτι μας λέει πως ο χαρακτήρας του γρηγορότερου Mini καθιστά την ύπαρξή της επιτακτική.


Το νέο JCW GP θα ξεκινήσει να πωλείται αργότερα μέσα στο 2012, ενώ η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 2.000 μονάδες. Φήμες κάνουν επίσης λόγο για μια έκδοση GP και για το Mini Cooper Coupe, κάτι που όμως δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί πριν από το 2013.






Πηγή: CS



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου