Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Tα λευκά αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή...δείτε γιατί!

Οι αγοραστές αυτοκινήτων που ενδιαφέρονται για την μεταπωλητική τους αξία τείνουν να προτιμούν το μαύρο, το ασημί ή το σκούρο μπλε χρώμα, αλλά σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια, οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει να επιλέγουμε λευκά αυτοκίνητα.



Σύμφωνα με την γερμανική υπηρεσία δοκιμών αυτοκινήτων Tuev-Nord, τα λευκά αυτοκίνητα είναι λιγότερο πιθανό να συγκρουστούν με άλλο όχημα όταν το φυσικό φως δεν είναι επαρκές.

Τα μαύρα αυτοκίνητα είναι τα λιγότερο ορατά, ακόμη και με μεγάλη ηλιοφάνεια, κι ακολουθούν τα επίσης δημοφιλή χρώματα ανθρακί και γκρι.

Στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία απ΄όλο τον κόσμο δείχνουν ότι τα σκουρόχρωμα αυτοκίνητα εμπλέκονται συχνότερα σε ατυχήματα. Τα φωτεινά και ζωηρά χρώματα όπως το λευκό και το κίτρινο αντανακλούν καλύτερα το φως, γεγονός που τα καθιστά πιο ορατά ακόμη κι από απόσταση.

Μια σουηδική έρευνα διαπίστωσε ότι τα ροζ αυτοκίνητα εμπλέκονται στα λιγότερα τροχαία, ενώ αυστραλιανή έρευνα που διενήργησε το πανεπιστήμιο Monash αποφάνθηκε ότι τα μαύρα αυτοκίνητα είχαν κατά 12% περισσότερες πιθανότητες, σε σχέση με τα λευκά, να εμπλακούν σε τροχαίο. Ακολουθούν τα γκρι και ασημί.

Πηγή: onair

Περιοδικο Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου