Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Αναβαθμισμένο σύστημα Opel FlexFix μπορεί να μεταφέρει μέχρι τέσσερα ποδήλατα

Το αναβαθμισμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix δεύτερης γενιάς που μπορεί να μεταφέρει μέχρι τέσσερα ποδήλατα ταυτόχρονα διατίθεται τώρα για τα Astra Sports Tourer και Zafira Tourer. Το καινοτόμο σύστημα - αποκλειστικότητα της Opel -είναι ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα και προσφέρει άνεση στη μεταφορά ποδηλάτων για μεγαλύτερη απόλαυση στις διακοπές ή σε αποδράσεις στην εξοχή με συγγενείς ή φίλους. Το αναβαθμισμένο σύστημαOpel FlexFix των Astra Sports Tourer και Zafira Tourer είναι σχεδιασμένο για τη μεταφορά δύο ποδηλάτων όπως στην περίπτωση των Corsa, Meriva, του 5ΘAstraκαι του Antara. Τώρα προσφέρει μία σειρά καινοτομιών σε συνδυασμό με αυξημένη ικανότητα μεταφοράς φορτίου. Το πρώτο και το δεύτερο ποδήλατο μπορούν να ζυγίζουν μέχρι 30 kg το καθένα (αντί 20 kgόπως ίσχυε μέχρι τώρα).Αυτό διευκολύνει τη μεταφορά ηλεκτρικών ποδηλάτων που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα, αν και αρκετά βαρύτερα. Στο πλαίσιο του FlexFix δεύτερης γενιάς διατίθεται τώρα κιτ προέκτασης με αντάπτορα που κουμπώνει για τη μεταφορά δύο ακόμα ποδηλάτων βάρους 20 kg το καθένα. Η συνολική ικανότητα μεταφοράς φορτίου είναι 80 kg. Ειδικές βάσεις με ελαστικά ένθετα συγκρατούν με ασφάλεια τα ποδήλατα στη θέση τους. Επιπλέον το νέο σύστημα σχάρας κλειδώνει ώστε τα ποδήλατα να προστατεύονται από τους κλέφτες όταν το όχημα είναι σταματημένο. Ένα ακόμα σημαντικό επιχείρημα πωλήσεων του συστήματος FlexFix δεύτερης γενιάς είναι ότι ακόμα και με πλήρες φορτίο επιτρέπει το άνοιγμα της πίσω πόρτας, παρέχοντας άμεση πρόσβαση στο χώρο αποσκευών.

Ενσωματωμένο στο όχημα, φιλικό προς το χρήστη, εργονομικό, ευέλικτο σύστημα, αποκλειστικότητα της Opel

Με τοFlexFix, η Opelπαραμένει η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει ένα σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων πλήρως ενσωματωμένο στο όχημα. Φιλική προς το χρήστη, η σχάρα μετακινείται πολύ εύκολα και ρυθμίζεται με το χέρι χωρίς να απαιτεί εργαλεία. Όταν δεν χρησιμοποιείται, εξαφανίζεται αόρατα στον πίσω προφυλακτήρα. Είναι ένα ακόμα παράδειγμα της διάσημης ευελιξίας Opel. Σημαντικό πλεονέκτημα του συστήματος Opel FlexFix είναι η εξαιρετική εργονομία του: αντίθετα με άλλα συστήματα όπως σχάρες οροφής που απαιτούν από το χρήστη να ανεβάσει το ποδήλατο ψηλά, η σχάρα FlexFix βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το έδαφος, διευκολύνοντας τη φόρτωση. Οι ειδικοί σε θέματα πλάτης του AktionGesunderRückene.V. (AGR – ActionforHealthyBacks) τόνισαν το συγκεκριμένο σημείο όταν το παγκοσμίως πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής, το νέο Meriva, τιμήθηκε με την περίοπτη σφραγίδα έγκρισης για τη συνολική εργονομική φιλοσοφία του, που περιλαμβάνει το σύστημα FlexFix.

Αντίθετα με συστήματα που βασίζονται σε σχάρες οροφής, το όχημα δεν έχει περιορισμό ταχύτητας 120 km/h καθώς τα ποδήλατα μεταφέρονται πίσω. Αυτή η σταθερή διάταξη είναι εξαιρετικά ασφαλής σε ένα απότομο φρενάρισμα ή σε μία σύγκρουση. Εάν επιλεγεί όπισθεν, ένα ακουστικό σήμα προειδοποιεί τον οδηγό ότι η σχάρα είναι ανοιχτή.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου