Σάββατο 21 Απριλίου 2012

BMW M3 Frozen Silver Edition

Στις αρχές Μαρτίου η BMW είχε ανακοινώσει μια ειδική έκδοση της M3 με την ονομασία Limited Edition 500. Την μισή χιλιάδα εκείνων των ειδικής έκδοσης οχημάτων, ακολουθεί τώρα η Μ3 Frozen Silver Edition.


Η συγκεκριμένη ειδική έκδοση, σκοπός δημιουργίας της οποίας αποτελεί η σηματοδότηση των 40 χρόνων ζωής της BMW M GmbH, διαθέτει ένα  χαρακτηριστικό και πρωτοποριακό γνώρισμα που δεν είναι άλλο από το χρώμα της. Πρόκειται για ένα ασημί ματ χρώμα που λανσάρεται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της βαυαρικής φίρμας και που σε συνδυασμό με τις επίσης ματ αλλά μαύρες ζάντες, τις μαύρες χρωμιωμένες εξατμίσεις και τις μαύρες εισαγωγές αέρα στο εμπρός και στα πλαϊνά μέρη του αυτοκινήτου ολοκληρώνει το πακέτο της εξωτερικής του εμφάνισης.



Στο εσωτερικό το δέρμα Black Novillo κυριαρχεί και συνδυάζεται ιδανικά με τις ανοιχτόχρωμες ραφές και το δέρμα Palladium ενώ το τιμόνι είναι επενδυμένο με αλκαντάρα. Ξεχωρίζουν οι λεπτομέρειες από ανθρακόνημα σε κεντρικό ταμπλό και κονσόλα ενώ κάθε αυτοκίνητο διαθέτει ταμπελάκι με τον σειριακό του αριθμό (θα παραχθούν συνολικά 100 Μ3 Frozen Silver Edition). 








Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος V8 που κινεί και την απλή Μ3, αυτό όμως που αλλάζει είναι η ανάρτηση η οποία είναι χαμηλωμένη κατά 10 χιλιοστά. Οι 100 Frozen Silver Edition θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους - οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 11.000€ παραπάνω σε σχέση με μια απλή Μ3 - με το διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο M DCT ως μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, καθώς και με επαναπρογραμματισμένο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (DSC).

 
Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης