Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Ηλεκτρικό Renault με 15.700 ευρώ!Αυτό είναι μάλλον το πιο αναπάντεχο αυτοκίνητο στην έκθεση της Γενεύης. Το αμιγώς ηλεκτρικό Renault Zoe δεν είναι πρωτότυπο, αλλά κανονικό μοντέλο παραγωγής. Η ιδιαιτερότητά του ωστόσο, σε σχέση με τα άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι πως η βασική του τιμή είναι περίπου 50% χαμηλότερη: μόλις 15.700 ευρώ!Βέβαια, πίσω από την τιμή αυτήν υπάρχουν κάποια ψιλά γράμματα: ο οδηγός «νοικιάζει» τις μπαταρίες προς 79 ευρώ το μήνα, με συμβόλαιο τριών ετών ή 12.500 km (δηλαδή έξτρα κόστος 2.844 ευρώ στην 3ετία). Όμως το γεγονός παραμένει ότι το Zoe είναι το πρώτο πραγματικά προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο!
Η αυτονομία του είναι από 100 km (με χαμηλές θερμοκρασίες) έως 150 km (όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη). Η πλήρης φόρτισή του διαρκεί από 30 λεπτά (σε σταθμό ταχυφόρτισης) έως εννέα ώρες (σε απλή οικιακή πρίζα).
Στο βασικό εξοπλισμό του Zoe περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ενσωματωμένη ταμπλέτα πολυμέσων Renault R-Link και ο φορτιστής Chameleon, ο οποίος προσαρμόζεται σε κάθε είδους πηγή ρεύματος.
Οι πωλήσεις του Renault Zoe θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο του 2012!

Πηγή: protothema

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου