Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Δύο ακόμα βραβεία σχεδίασης «Red Dot Design Awards» για την Kia

Η Kia τιμήθηκε με δύο βραβεία σχεδίασης στον διαγωνισμό σχεδίασης Red Dot Design για το 2012 για τα μοντέλα της Picanto και Rio. Οι πεντάθυρες εκδόσεις του Kia Picanto και Kia Rio βραβεύθηκαν στην κατηγορία «Σχεδιασμός προϊόντος» στον διεθνούς φήμης διαγωνισμό για τον σχεδιασμό red dot. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 4.500 προϊόντα διαφόρων κατηγοριών που εισάγονται από 1.800 κατασκευαστές από 58 χώρες.
Μία διεθνή κριτική επιτροπή υψηλού κύρους με εξειδίκευση στην σχεδίαση, ελέγχει λεπτομερώς τα προϊόντα ενώ οι νικητές επιλέγονται με βάση το επίπεδο της καινοτομίας, τη λειτουργικότητα, την εργονομία, την ανθεκτικότητα, την οικολογική συμβατότητα και τον εύκολο χειρισμό. Μόνο τα προϊόντα που διαθέτουν τα υψηλότερα πρότυπα σχεδιασμού είναι κατάλληλα για να συμμετέχουν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Με τα δύο αυτά τελευταία βραβεία η Kia έχει συνολικά βραβευθεί 6 φορές, το 2009 με το crossover Soul, το 2010 με το μικρομεσαίο MPV Venga και το 2011 με το SUV Sportage και το sedan Optima.
Η διάκριση αυτή ακολουθεί μια σειρά από άλλες διακρίσεις για το Rio και το Picanto, όπως το βραβείο στο διαγωνισμό Automotive Brand Contest του 2011 στον οποίο το Rio χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο στην κατηγορία«Extérieur» ενώ το 3-θυρο Picanto κέρδισε το βραβείο σχεδίου iF για το 2012 - το τέταρτο μοντέλο Kia που λαμβάνει αυτό το βραβείο.
Τα βραβεία red dot design των προϊόντων είναι ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς στον κόσμο και πραγματοποιούνται από το Κέντρο Σχεδιασμού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας από το 1955. Τα βραβεία για το 2012 θα απονεμηθούν στους νικητές σε μια εορταστική εκδήλωση στο Alvar Aalto-designed opera house στο Essen της Γερμανίας, στις 2 Ιουλίου 2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου