Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Έχεις ανασφάλιστο Ι.Χ.; Ετοιμάσου για πρόστιμο...

Περισσότερα από 2.000.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανασφάλιστα καθώς οι ιδιοκτήτες τους, λόγω των φόρων και την συνεχή αύξηση της τιμής των καυσίμων επιλέγουν να μην ανανεώσουν την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους!Για να τους κάνουν τσακωτούς, ετοιμάζεται μια πλατφόρμα που θα συγκρίνει την βάση δεδομένων των ασφαλιστικών εταιριών με αυτή του υπουργείου και αυτόματα θα εντοπίζει ποιά οχήματα δεν είναι ασφαλισμένα. Αυτά δήλωσε ο ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, Κώστας Μπερτσιάς. Τον τελευταίο χρόνο τα συμβόλαια των αυτοκινήτων έχουν μειωθεί κατά 300.000, όπως ανέφερε , μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA.


Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ΙΧ οδηγεί ανασφάλιστο όχημα, από το νόμο προβλέπεται αφαίρεση αδείας και πινακίδων για 12 μήνες, σε περίπτωση που το ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί σε τροχαίο προβλέπεται αφαίρεση αδείας και πινακίδων για 24 μήνες ενώ σε περίπτωση υπότροπης συμπεριφοράς προβλέπεται αφαίρεση αδείας και πινακίδων για 36 μήνες. Τα χρηματικά πρόστιμα είναι 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα δίκυκλα, 500 ευρώ για ανασφάλιστα επιβατικά ΙΧ και 1.000 ευρώ για ανασφάλιστα φορτηγά και λεωφορεία.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, έχουν στα πρόγραμμά τους όρο, σύμφωνα με τον οποίο οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν να "προστατευθούν" οικονομικά από τροχαίο, το οποίο οφείλεται σε ανασφάλιστο όχημα.

Την ίδια ώρα, οι περικοπές των εξόδων για την συντήρηση των Ι.Χ., επηρεάζει ακόμη και την ασφάλεια των οδηγών, καθώς οι ιδιοκτήτες ΙΧ δεν κάνουν πλέον ούτε τα απαραίτητα σέρβις.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Πηγή: megatv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου