Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Κομψή σχεδίαση με σπορ δυναμική

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η SEAT παρουσιάζει την επόμενη φάση του πρωτότυπου Toledo που συνδυάζει τις αναλογίες ενός κλασικού σεντάν αυτοκινήτου με μια πολύ κομψή και σπορ, σχεδόν τύπου coupé, σχεδίαση. Η σχεδιαστική του γραμμή αποτελεί την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρακτηριστικού σχεδιασμού της SEAT – με δυναμισμό και στιβαρότητα, με ακριβείς επιφάνειες και καθαρές γραμμές και με νέα μορφή προβολέων που “υπογράφει” το νέο σχεδιαστικό DNA της μάρκας. Η εντυπωσιακή του σχεδίαση συνδυάζεται μοναδικά με την λειτουργικότητα. Το Toledo Concept προσφέρει ευρυχωρία και χρηστικότητα μέσα από συμπαγείς διαστάσεις. Το πρωτότυπο που παρουσιάζεται στην Γενεύη προσφέρει μια πολύ καθαρή άποψη για το αυτοκίνητο παραγωγής που θα βρίσκεται στους αντιπροσώπους μέχρι το τέλος του 2012, ενώ στην χώρα μας αναμένεται στις αρχές του 2013.
Το νέο μοντέλο σαφώς ακολουθεί την παράδοση του Toledo – ενός άκρως επιτυχημένου μοντέλου ορόσημου στην ιστορία της SEAT. Από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1991, περισσότερα από 860.000 αυτοκίνητα της πρώτης και δεύτερης γενιάς κατασκευάστηκαν και πουλήθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα με την ελκυστική του σχεδίαση, η επιτυχία του ήταν επίσης αποτέλεσμα πολλών πρακτικών δυνατοτήτων.
Σε προηγούμενα Σαλόνια Αυτοκινήτου, η SEAT παρουσίασε την νέα σχεδιαστική της γραμμή με τα πρωτότυπα IBE, IBX και IBL. Το Toledo Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2012 έρχεται να δείξει την συνεχή ανάπτυξη ενός σεντάν μοντέλου μαζικής παραγωγής. Όχι μόνο θα είναι εξαιρετικά ελκυστικό αλλά και με εξαιρετική σχέση ποιότητας - χρημάτων.
Τα 4.48 μέτρα μήκους του νέου Toledo θα προσφέρουν γενναιόδωρο χώρο εσωτερικού για πέντε άτομα, χώρο αποσκευών που υπερβαίνει τα 500 λίτρα καθώς και την ευκολία της πίσω μεγάλης πόρτας και των αναδιπλούμενων πίσω καθισμάτων. Έτσι το μελλοντικό Toledo παραγωγής κατορθώνει να συμβιβάσει τέλεια το φαινομενικά ασυμβίβαστο, συνδυάζοντας το προφίλ ενός coupé αυτοκινήτου με την αντίστοιχη λειτουργικότητα ενός estate αυτοκινήτου.

Οδηγική απόλαυση και χρηστικότητα σε συμπαγή μορφή
Με μήκος 4.48 μέτρα, το επερχόμενο SEAT Toledo είναι αρκετά συμπαγές για οδήγηση στην πόλη. Με ευρύχωρο εσωτερικό και πλούσιο χώρο αποσκευών είναι καλά εξοπλισμένο για μακρινά ταξίδια και για τις ανάγκες μεταφοράς της οικογένειας. Το μεταξόνιο των 2.60 μέτρων προσφέρει άνετο χώρο για πέντε επιβάτες.
Ο χώρος αποσκευών είναι εξίσου μεγάλος με εντυπωσιακό όγκο και εξαιρετική χρησιμότητα. Αν και δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, το νέο Toledo διαθέτει πίσω μεγάλη πόρτα για βέλτιστη ευκολία φόρτωσης. Τέλος, τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα προσφέρουν περισσότερο μέγιστο ωφέλιμο χώρο φόρτωσης, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με ενός estate αυτοκινήτου.

O σχεδιασμός – ένας ισχυρός σπόρ χαρακτήρας
Η σχεδιαστική φιλοσοφία της SEAT περνάει στο επόμενο στάδιο με το Toledo Concept – και προσθέτει μια επιπλέον δόση κομψότητας στο σύνολο. Από την πρώτη ματιά η - κοντά στην παραγωγή μελέτη – φανερώνει μια λεπτή φιγούρα με τις τραβηγμένες γραμμές τις ακριβείς επιφάνειες και τα καθαρά σμιλεμένα άκρα. Ισχυρή δυναμική και ώριμότητα χαρακτηρίζουν το μπροστινό μέρος του Toledo Concept. Η μάσκα της SEAT διατηρεί την χαρακτηριστική τραπεζοειδή μορφή της αλλά είναι πιο πλατιά και χαμηλή. Το ίδιο ισχύει για τον μεγάλο αεραγωγό στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Τα πλατιά φωτιστικά σώματα σε μορφή πενταγώνου θα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας γενιάς αυτοκίνητων SEAT. Εξίσου χαρακτηριστική θα είναι και η σχεδιαστική λεπτομέρεια των φώτων με το χρωμιομένο «φτερό» ανάμεσα στους μεσαίους προβολείς και τα φώτα ημέρας. Τα φαρδιά πίσω φώτα επίσης τονίζουν την σχεδιαστική ωριμότητα του νέου sedan, καθώς το πίσω μέρος δίνει την εντύπωση της ποιότητας και στιβαρότητας με τις απλές και ακριβείς γραμμές του.
Το πλαινό μέρος του Toledo έχει δυναμική εικόνα. Ένα νεύρο «τρέχει» από τους μπροστινούς προβολείς έως τους πίσω, η περιοχή των μαρσπιέ έχει μια καθαρή μορφή σαν γλυπτό. Το πιο σημαντικό στοιχείο πάντως είναι η γραμμή της οροφής. Χαράζει ένα κομψό τόξο έως την κολόνα C η οποία εμφανίζεται ως συνέχεια της πίσω πόρτας. Η πολύ πλατιά γωνία του πίσω παρπριζ υπογραμμίζει την αισθητική coupe. Αλλά παρόλα αυτά οι σχεδιαστές και τεχνικοί έδωσαν μεγάλη σημασία στην πρακτικότητα του συνόλου.
Το εσωτερικό του Toledo Concept αντικατοπτρίζει την μοντέρνα, καθαρή γραμμή του εξωτερικού. Η αίσθηση είναι ανάλαφρη και ευρύχωρη. Το ταμπλό είναι εργονομικό με το πάνω μέρος του να δίνει την αίσθηση ότι επιπλέει πάνω από τους αεραγωγούς και τα διακοσμητικά στοιχεία. Τα ψηφία του πίνακα οργάνων είναι απλά όπως ακριβώς και η κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί το ηχοσύστημα και τα χειριστήρια του κλιματισμού. Το ανοιχτό χρώμα του εσωτερικού με τις εκλεπτυσμένες ραφές των δερμάτινων καθισμάτων και τις δερμάτινες επενδύσεις του ταμπλό και των πορτών δίνουν έμφαση στον ραφιναρισμένο και πολυτελή χαρακτήρα του Toledo Concept. Το Toledo Concept έχει ένα δυναμικό χαρακτήρα, είναι εκλεπτυσμένο και διαχρονικό-μία ισχυρή προσωπικότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου