Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Είναι το αμάξι σας στην λίστα με τους αριστούχους του 2011;

Τη χρονιά που μόλις πέρασε, ο οργανισμός Euro NCAP δημοσίευσε τα αποτελέσματα για 53 νέα μοντέλα που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά, μεταξύ των οποίων ήταν και το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο ηλεκτρικό όχημα: το Nissan Leaf. Έντεκα από τα αυτοκίνητα αυτά κατάφεραν να αποσπάσουν τη διάκριση των τεσσάρων αστέρων, ενώ τα… φτωχότερα αποτελέσματα ανάμεσα σε όλα σημείωσε το Dacia Duster αποσπώντας μόλις τρία αστέρια.


Τα μοντέλα που σημείωσαν την κορυφαία επίδοση ανά κατηγορία είναι τα εξής:

Κατηγορία: Μικρά offroad και 4x4 Audi Q3
Κατηγορία: Σουπερ μινι Chevrolet Aveo
Κατηγορία: Μικρά Οικογενειακά Ford Focus
Κατηγορία: Μικρά MPV Mercedes B-Class
Κατηγορία: Μεγάλα οικογενειακά Volvo V60

Οι επιλαχόντες σε κάθε κατηγορία είναι τα μοντέλα Chevrolet Malibu, Mercedes M Class, Toyota Yaris, Lexus CT200h, Opel Zafira Tourer, Hyundai ix20, και BMW X1. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στο Ford Ranger, το μοναδικό pick up μοντέλο που έχει δοκιμαστεί από το Euro NCAP, το 2011. Πιο συγκεκριμένα, το Ranger απεδείχθη το πιο ασφαλές μοντέλο του είδους αποσπώντας υψηλές βαθμολογίες σε όλους τους τομείς της αξιολόγησης, κυρίως στην προστασία των πεζών.

Την ίδια στιγμή, ο οργανισμός Euro NCAP βράβευσε πολλούς κατασκευαστές και μοντέλα αυτοκινήτων για τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας τους, τα οποία δεν έχουν ακόμη περιληφθεί στο σύστημα αξιολόγησης. Πιο συγκεκριμένα, το Ford Focus, που προσφέρονται με τα προαιρετικά Active City Stop, Driver Alert Forward Alert και Lane Keeping Aid. Κορυφαία ήταν και η επίδοση των Mercedes B-Class και Volvo V60, που επίσης βραβεύτηκαν για τα συστήματα Collision Prevention Assist και City Safety, αντίστοιχα (σημ.: πρόκειται για δύο «αυτόνομα» συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου