Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το Opel Ampera υποψήφιο για τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2012

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Opel πέρασε στο τελικό γύρο για την ανώτατη Ευρωπαϊκή αυτοκινητιστική διάκριση. Αυτή τη φορά το Opel Ampera συμμετέχει στην κούρσα για το τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2012.

«Είμαστε χαρούμενοι που το Ampera βρίσκεται μεταξύ των φιναλίστ για τον τίτλο Car of the Year» δήλωσε ο Alain Visser, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Aftersales. «Το Ampera είναι ένα πραγματικά επαναστατικό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο και έχει ήδη κατακτήσει 25 βραβεία σε όλη την Ευρώπη. Η Opel έχει τιμηθεί με τη διάκριση του Αυτοκινήτου της Χρονιάς τρεις φορές στην ιστορία της: Kadett E (1985), Omega A (1987) και Insignia (2009)».

Η επιτροπή COTY που αποτελείται από 59 κορυφαίους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου προερχόμενους από 23 Ευρωπαϊκές χώρες επέλεξε επτά μοντέλα για την τελική λίστα από 35 συμμετοχές. Οι πωλήσεις των υποψηφίων αυτοκινήτων είχαν ξεκινήσει μέσα στο 2011 και κριτήρια της επιλογής ήταν μεταξύ άλλων οι καινοτόμες τεχνολογίες και η απόδοση.

Το Ampera είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πηγαίνει οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα 111kW/150 hp. Ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τις οδικές συνθήκες, μπορούν να διανυθούν από 40 μέχρι 80 χιλιόμετρα, αποκλειστικά στο πρόγραμμα μπαταρίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Οι τροχοί του Ampera κινούνται πάντα ηλεκτρικά. Όποτε η μπαταρία φτάνει στο ελάχιστο επίπεδο φόρτισης, ενεργοποιείται αυτόματα ο βενζινοκινητήρας για τη λειτουργία μιας γεννήτριας που τροφοδοτεί την ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Έτσι η αυτονομία επεκτείνεται πάνω από 500 χλμ. χωρίς να απαιτείται ανεφοδιασμός. Η επιτροπή θεωρεί το Opel Ampera και το Chevrolet Volt ως μία υποψηφιότητα.

Ο νικητής του τίτλου Car of the Year θα ανακοινωθεί στις 5 Μαρτίου, 2012 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, και θα είναι η πρώτη επίσημη είδηση της έκθεσης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου