Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ο Johan Willems διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, στις Επικοινωνίες


Ο Karl-Friedrich Stracke, CEO της Opel/Vauxhall και Πρόεδρος της General Motors Europe, ανακοίνωσε αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της Adam Opel AG.

Με ισχύ από 1η Φεβρουαρίου, το Εποπτικό Συμβούλιο διόρισε τον Johan Willems (51) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπεύθυνο του τμήματος Επικοινωνιών. Στο νέο ρόλο του σαν επικεφαλής Επικοινωνιών της Opel/Vauxhall, διαδέχεται την Dr. Susanne Wegerhoff, που αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρία. Στη θέση αυτή, ο Willems νυν Αντιπρόεδρος Επικοινωνιών τομέα Διεθνών Δραστηριοτήτων της GM με έδρα τη Σαγκάη, θα είναι υπεύθυνος για όλες Προϊοντικές, Brand, Εταιρικές και Εσωτερικές Επικοινωνίες της Opel/Vauxhall στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Stephen J. Girsky και ο Wolfgang Schäfer-Klug, ο οποίος εκπροσωπεί τους εργαζομένους και επιλέχθηκε νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου, δήλωσαν ομόφωνα: «Ο νέος διορισμός ολοκληρώνει και ενισχύει το Διοικητικό Συμβούλιο και την εταιρία γενικότερα. Τόσο οι εκπρόσωποι των μετόχων όσο και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Εποπτικό Συμβούλιο συμφωνούν ότι η Opel πρέπει να γίνει επικερδής ακόμα και σε εποχές με δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Οι ομάδες συζητούν από κοινού τη στρατηγική και θα κρατούν ενήμερους τους εργαζομένους και το κοινό. Χάρη στην εξαιρετική γκάμα μοντέλων με λανσαρίσματα έξι νέων προϊόντων το 2012, η Opel/Vauxhall πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της στην αγορά».

Ο Stracke πρόσθεσε: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Johan Willems. Έρχεται στην Opel/Vauxhall σαν ένας πολύ ικανός επαγγελματίας του τομέα Επικοινωνιών με εξαιρετική διεθνή εμπειρία. Γνωρίζει άριστα τη μάρκα και το Ευρωπαϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον και θα μας βοηθήσει να επικεντρωθούμε ακόμα περισσότερο στη μελλοντική ανάπτυξη της Opel/Vauxhall. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Dr. Susanne Wegerhoff για τη συμβολή της τα τελευταία χρόνια. Της εύχομαι καλή επιτυχία στις μελλοντικές επιδιώξεις της».

Παράλληλα, η GM διόρισε τη Mary Barra, Ανώτερο Αντιπρόεδρο της GM στον τομέα Παγκόσμιας Προϊοντικής Ανάπτυξης, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου. Στη GM, η Barra είναι υπεύθυνη για την Παγκόσμια Σχεδίαση, Μηχανολογία και Διοίκηση Προγραμμάτων. Διαδέχεται τον Walter Borst στο Εποπτικό Συμβούλιο της Opel. Μετά τον πρόσφατο διορισμό του Αντιπροέδρου της GM, Stephen J. Girsky, στη θέση του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου και την ανάδειξη των Daniel Ammann, Οικονομικού Διευθυντή (CFO) της GM και Tim E. Lee, Προέδρου Διεθνών Δραστηριοτήτων της GM, σε τακτικά μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου, ο νέος διορισμός επιβεβαιώνει την υποστήριξη της GM προς την Opel/Vauxhall και τη δέσμευσή της στην Ευρώπη.

Ο Johan Willems έχει ήδη μακρά θητεία στην Opel/Vauxhall και τη GM. Ξεκίνησε να εργάζεται στην Opel Belgium (Antwerp) το 1992. Μεταξύ 1996 και 2007, ήταν υπεύθυνος Προϊοντικών και Brand Επικοινωνιών της Opel/Vauxhall και της GM Europe με έδρα τα κεντρικά γραφεία της Opel στο Rüsselsheim. Πριν διοριστεί Αντιπρόεδρος Διεθνών Επικοινωνιών της GM το 2009, ο Willems διετέλεσε Διευθυντής Παγκόσμιων Επικοινωνιών σε Θέματα Περιβάλλοντος και Προηγμένων Συστημάτων Κίνησης, στο αρχηγείο της GM στο Ντιτρόιτ. Είναι Βέλγος πολίτης και μιλά Φλαμανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Αγγλικά. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν δημοσιογράφος αυτοκινήτου στο Βέλγιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου