Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η βενζίνη πλησιάζει απειλητικά τα δύο ευρώ...

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε δηλώσεις αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης ότι η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη. Μιας που έχουμε λοιπόν την πρωτιά, θα παλέψουμε να την κρατήσουμε!
Τη Δευτέρα, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφωνόταν στα 1,705 ευρώ ανά λίτρο έχοντας αυξηθεί σχεδόν 8 λεπτά από τα μέσα Δεκεμβρίου. Αντίστοιχα το πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 1,01 ευρώ από 95 – 97 λεπτά που ήταν τον Δεκέμβριο.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης είπε ότι η τιμή της αμόλυβδης μπορεί να αγγίξει και τα 2 ευρώ το λίτρο, λόγω του εμπάργκου που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Ένωση στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν. Το Ιράν είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές της Ελλάδας σε πετρέλαιο, αφού καλύπτει το 20-22% των αναγκών μας. Η Ευρωπαική Ένωση πιέζει να σταματήσουμε σταδιακά τις εισαγωγές, καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούλιο πλήρες εμπάργκο στις εξαγωγές ιρανικού αργού καθώς και δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της ιρανικής κεντρικής τράπεζας, εξαιτίας του πυρηνικό πρόγραμμα της ισλαμικής δημοκρατίας.


Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου