Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Τα μικρά αμάξια είναι ασφαλή;

"Πάρε μεγάλο αμάξι, γιατί είναι πιο γερό και ασφαλές", λέγαμε παλαιότερα. Τα τελευταία χρόνια όμως όλο και περισσότερα μικρά αμάξια κυκλοφορούν στους δρόμους. Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι η αύξηση της βενζίνης, τα μικρά οχήματα είναι best seller σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Είναι όμως ασφαλή;

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του EuroNCAP όλο και περισσότερα μίνι μοντέλα της αγοράς κερδίζουν τα τελευταία χρόνια και 3 και 4 και 5 αστέρια!
Με 5 αστέρια και ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στις επιμέρους κατηγορίες έχουν αξιολογηθεί τα 3 συγγενή νέα μοντέλα VW up!, Skoda Citigo και Seat Mii. Εκτός από την ασφαλή δομή τους αυτά διαθέτουν και ηλεκτρονικό σύστημα αυτόματης ακινητοποιήσης από χαμηλές ταχύτητες για την αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης μέσα στην πόλη. Επίσης με 5 αστέρια αλλά και με την υψηλότερη βαθμολογία στην προστασία των ενήλικων επιβατών έχει αξιολογηθεί το Toyota iQ. Εξαιρετικά ασφαλή αποδείκτηκαν με 4 αστέρια και τα Spark, Panda, Picanto, ενώ ακολουθεί το Suzuki Alto με 3 αστέρια.

Aκόμα και το μικρό των μικρών το Smartfortwo, έχει βαθμολογηθεί σε παλαιότερο κρας τεστ της EuroNCAP με 4 αστέρια! Οπότε, αγοράστε άφοβα τα μικρά!




Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου