Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Είναι νόμιμο να μην κολλήσεις το σήμα;

Αν δεν είσαι από αυτούς που φτιάχνουν ψηφιδωτό στο παρμπρίζ με τα σηματάκια του αυτοκινήτου, τότε αυτό το θέμα σε ενδιαφέρει!

Σήμα τέλους κυκλοφορίας
Όχι, δεν είναι νόμιμο να κρατήσεις το σήμα του τέλους κυκλοφορίας στο ντουλαπάκι! Πρέπει οπωσδήποτε να είναι αναρτημένο σε εμφανές σημείο. Το σήμα τυπώνεται σε αυτοκόλλητο χαρτί, για να κολλιέται-ώστε να μην μπορεί κανείς να το μεταφέρει από αμάξι σε αμάξι! Οι παραβάτες τιμωρούνται με αφαίρεση πινακίδων. Αν δεν θες να το βλέπεις στο παρμπρίζ, μπορείς να το κολλήσεις πίσω από τον εσωτερικό καθρέφτη.Και φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις κολλημένα τα σήματα των προηγούμενων ετών (εκτός αν είσαι συλλέκτης)!Σήμα ασφαλείας

Ναι, το σήμα ασφαλείας είναι νόμιμο να μην είναι κολλημένο στο αυτοκίνητο. Αυτή είναι μια συνήθεια που έχει μείνει στους μεγαλύτερους, οι οποίοι κολλούσαν το γνωστό φακελάκι στο παρμπρίζ! Πλέον, ο νόμος έχει αλλάξει. Ο Κ.Ο.Κ. ορίζει ότι πρέπει απλά να το κουβαλάς μαζί σου στο αυτοκίνητο, μαζί με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και την απόδειξη πληρωμής.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου