Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Το νέο SEAT Mii κατακτά 5 αστέρια στο Euro NCAP

Το Mii, το νέο αυτοκίνητο πόλης της SEAT, κατέκτησε την κορυφαία διάκριση των πέντε αστεριών από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) κατά την διάρκεια του τελευταίου γύρου δοκιμών αξιολόγησης.

Στις τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες που αξιολογούνται από το Euro NCAP, το Mii πέτυχε συνολική βαθμολογία 89% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, με την μέγιστη δυνατή βαθμολογία στην προστασία των επιβατών σε μετωπική σύγκρουση.
Το Euro NCAP κάνει ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά στο επίπεδο της προστασίας που παρέχεται στα γόνατα και στους μηρούς των εμπρός επιβατών.

Στην ασφάλεια των παιδιών το Mii, σκόραρε 80%. Κορυφαία βαθμολογία απέσπασε επίσης στην προστασία ενός ανδρείκελου ηλικίας τριών ετών στα δυναμικά test.

Στην προστασία των πεζών το Mii σκόραρε με 46%, ενώ για τον εξοπλισμό ασφαλείας του το Mii σημείωσε βαθμολογία 86% σε αναγνώριση του υψηλού προσφερόμενου επιπέδου με το σύστημα ESP να αποτελεί standard εξοπλισμό για όλη την ευρωπαϊκή γκάμα.

Το SEAT Mii με την παραπάνω υψηλή βαθμολογία που απέσπασε από το Euro NCAP μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

Προκειμένου να ενισχύσει τα διαπιστευτήρια του ως ένα ασφαλές μικρό αυτοκίνητο, το Mii προσφέρεται με το πρωτοποριακό σύστημα City Safety Assist. Ένας αισθητήρας τεχνολογίας laser αναγνωρίζει την ύπαρξη άλλων οχημάτων μπροστά και το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για το ενδεχόμενο ατυχήματος σε συνθήκες οδήγησης σε πόλη όταν το προπορευόμενο όχημα επιβραδύνει. Επιπλέον, αν ο οδηγός δεν αντιδράσει τότε το σύστημα ακινητοποιεί το Mii αυτόματα.

Το SEAT Mii είναι αρχικά διαθέσιμο σε μια compact 3-θυρη έκδοση, ιδανική για την οδήγηση στην πόλη, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η 5-θυρη. Εξοπλισμένο με κινητήρα 1.0 λίτρων με απόδοση 60 ή 75 ίππων, το Mii συνδυάζει ένα νεανικό σχεδιαστικό στυλ μαζί με χρήσιμη τεχνολογία προκειμένου να προσφέρει κάτι νέο στους οδηγούς πόλης που χρειάζονται ένα μικρό αυτοκίνητο ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της πολυάσχολης καθημερινότητας τους.

Οι πωλήσεις του SEAT Mii θα ξεκινήσουν στην Ισπανία πριν από το τέλος του χρόνου ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη από την άνοιξη του 2012. Στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου