Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Το Hyundai ix35 επιλέχθηκε ως το μοναδικό όχημα για την πλατφόρμα δοκιμών με τεχνολογία κυψελών καυσίμου για την ευρωπαϊκή αγορά

Το Hyundai ix35 επιλέχθηκε ως το μοναδικό όχημα για την πλατφόρμα δοκιμών με τεχνολογία κυψελών καυσίμου για την ευρωπαϊκή αγορά

Το ix35 της Hyundai Motor Company έχει επιλεχθεί ως το μοναδικό όχημα για την πλατφόρμα δοκιμών κυψελών καυσίμου για την Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Hyundai Motor Group την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο όμιλος, του οποίου στις ναυαρχίδες των εταιρειών του περιλαμβάνονται η Hyundai και η Kia Motors Corp, δήλωσε ότι η επιλογή από το Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναδεικνύει την ανταγωνιστικότητα του στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Τα συστήματα κυψελών καυσίμου μετατρέπουν τη χημική ενέργεια από φυσικές πηγές καυσίμων, όπως το υδρογόνο, απευθείας σε ηλεκτρική ενέργεια. Τα συστήματα αυτά παρέχουν μια σχεδόν απεριόριστα καθαρή παροχή ενέργειας.

Υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρακολουθούν επίδειξη από τη Hyundai Motor της ηλεκτρικής έκδοσης του ix35 με τεχνολογία κυψελών καυσίμου, το οποίο έχει επιλεγεί ως ένα φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ο πέμπτος μεγαλύτερος όμιλος παγκοσμίως στον τομέα της αυτοκίνησης πρόσθεσε ότι το όχημα ελεύθερου χρόνου ix35 θα οδηγηθεί από τους νομοθέτες της ΕΕ και τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής στις Βρυξέλλες για έξι μήνες με σκοπό την αξιολόγησή του. Ο όμιλος Hyundai θα συμμετάσχει ενεργά στις προσπάθειες για τη διάδοση της τεχνολογίας οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου στην Ευρώπη.

Το ix35 με τεχνολογία κυψελών καυσίμου απελευθερώνει μόνο νερό ως υποπροϊόν της διαδικασίας μετατροπής. Έχει δοκιμαστεί στη μέγιστη ταχύτητα των 160 χιλιομέτρων την ώρα και μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χιλιόμετρα σε 12,8 δευτερόλεπτα ενώ έχει αυτονομία τουλάχιστον 650 χιλιομέτρων έχοντας εφοδιαστεί με υδρογόνο.

«Η συμφωνία της χρήσης πλατφόρμας δοκιμών θα ανοίξει νέους ορίζοντες για εμάς, ώστε να ηγηθούμε στην μελλοντική αγορά αυτοκινήτων που θα στηρίζονται στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου στην ευρωπαϊκή αγορά» τόνισαν στελέχη του ομίλου Ηyundai.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου