Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

H SEAT αποκαλύπτει το IBX το πρωτότυπο SUV αυτοκίνητο πόλης και το Alhambra 4WD στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στην Γενεύη

Σήμερα, την 1η press day της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στην Γενεύη, η SEAT παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα το IBX, το τελευταίο της concept αυτοκίνητο καθώς και το νέο τετρακίνητο Alhambra.

SEAT IBX
Το IBX είναι ένα SUV αυτοκίνητο πόλης, το οποίο σχεδιάστηκε για να επιδείξει προηγμένη υβριδική τεχνολογία. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και το δεύτερο δείγμα γραφής για την νέας σχεδιαστική γραμμή της SEAT.

Δώδεκα μήνες πριν, στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στην Γενεύη, η SEAT παρουσίασε το πρωτότυπο IBE, ένα συμπαγές σπορ coupe αυτοκίνητο που αντιπροσώπευε την εισαγωγή στην νέα σχεδιαστική γραμμή της μάρκας . Η σημερινή αποκάλυψη του IBX δείχνει πως αυτή η σχεδιαστική γραμμή είναι ευέλικτη και προσαρμόσιμη, επιτρέποντας την να εφαρμοστεί εξίσου καλά σε ένα σπορ αυτοκίνητο αλλά και σε ένα μεγαλύτερο και πιο χρηστικό.

Όπως το ΙΒΕ, έτσι και το IBX δείχνει καθαρά το νέο σχεδιαστικό προφίλ που θα υιοθετήσουν τα μελλοντικά αυτοκίνητα SEAT.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της SEAT James Muir δήλωσε πως «η νέα σχεδιαστική γραμμή μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο αποτελεσματικά είτε με την μορφή ενός SUV αυτοκινήτου πόλης είτε ως ένα συμπαγές σπορ coupe. Μπορείτε καθαρά να δείτε πως το IBX είναι στενά συνδεδεμένο με το IBE. Όπως το IBE, έτσι και το IBX έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να φιλοξενήσει την τελευταία και πιο εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία».

ALHAMBRA 4WD

Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα του νέου Alhambra, η SEAT παρουσιάζει την νέα τετρακίνητη έκδοση του πολυμορφικού της. Χάρη στο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, το νέο Alhambra 4WD παρέχει επιπλέον αναβαθμισμένη πρόσφυση για μέγιστη σιγουριά σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης. Ο James Muir περιέγραψε το Alhambra 4WD ως ένα «ευρύχωρο, πολυμορφικό, οικογενειακό αυτοκίνητο, ιδανικό για ορεινές αποδράσεις. Ακόμα αποδοτικότερη λειτουργία παρέχεται από τον 2.0lt TDI κινητήρα με τον οποίο αποκλειστικά προσφέρεται».

Seat

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου