Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Πρώτη θέση για τον Vettel στις κατατακτήριες δοκιμές του Abu Dhabi

Ο Sebastian Vettel για 14η φορά σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, εκκινώντας αύριο στο Grand Prix του Abu Dhabi από την πρώτη θέση. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton, ο οποίος είχε δείξει πως έχει την ταχύτητα και στην 3η ο Jenson Button.

Στο Q1 το ερώτημα είναι ένα, ποιος θα είναι εκτός μαζί με τις νέες ομάδες, αυτή τη φορά λοιπόν ο Rubens Barrichello ήταν ο «μουτζούρης» καθώς είχε πρόβλημα στο κινητήρα του. Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία και χωρίς να υπάρξουν εκπλήξεις οι 17 πέρασαν στο Q2. Όταν άναψε το πράσινο φως όλοι οι οδηγοί μπήκαν στην πίστα έχοντας στα μονοθέσιά τους τη μαλακή γόμα της Pirelli.

Οι Hamilton και Vettel έδειξαν ότι η pole θα παιζόταν ανάμεσά τους από νωρίς. 9 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας η κόκκινη σημαία διέκοψε την διαδικασία καθώς υπήρχαν θραύσματα από ένα πλαστικό κολονάκι στην πίστα. Στα τελευταία λεπτά οι Sutil, Di Resta, Schumacher, Perez και Buemi έδωσαν μάχη για τη δεκάδα. Οι δύο οδηγοί της ινδικής ομάδας μαζί με τον Schumacher πέρασαν στο Q3 ενώ εκτός αυτού έμειναν οι Maldonado, Senna, Kobayashi, Petrov, Alguersuari, Buemi και Perez.

Όταν άναψε το πράσινο φως για το Q3 είχε σκοτεινιάσει τέλειος στη Yas Marina και τα φώτα των προβολέων έδιναν μια διαφορετική εικόνα της διαδρομής. Στην πρώτη προσπάθεια ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με τον Sebastian Vettel να τον ακολουθεί από κοντά και συγκεκριμένα μόλις 42 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο πρωταθλητής όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο κατέκτησε την 14η pole position της χρονιάς ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Nigel Mansell του 1992. Πίσω του βρέθηκαν οι Lewis Hamilton και Jenson Button και την δεκάδα έκλεισαν οι Webber, Alonso, Massa, Rosberg, Schumacher, Sutil και Di Resta.

Πηγή: www.formulaena.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου