Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

NISSAN GT-R 2012 : Xαρακτηριστικά και promo video

Σε μια διαρκή εξέλιξη δείχνει να είναι το GT-R, καθώς η Nissan ανακοίνωσε τη νέα έκδοση, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις αρχές του 2012 . Οπότε αν είστε από αυτούς που σκέφτεστε να κάνετε μια παραγγελία… καλύτερα να περιμένετε.

Οι συνεχείς βελτιώσεις του supercar της Nissan τα τελευταία χρόνια θυμίζουν λογισμικό υπολογιστή που συνεχώς δέχεται updates. Κι αυτό γιατί υπάρχουν κάθε φορά μικρές, ανεπαίσθητες, αλλαγές στην εμφάνιση και αρκετές βελτιώσεις σε κινητήρα και αμάξωμα. Αυτό είναι άλλωστε το GT-R, ένας κορυφαίος ηλεκτρονικός υπολογιστής επάνω σε τροχούς που τα κάνει όλα γρήγορα, αλάνθαστα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από τον χρήστη/οδηγό. Μόνο που στην περίπτωση αυτή, μας μένει το παλιό λογισμικό και θα πρέπει να αγοράζουμε συνεχώς το καινούριο…

Το νέο Nissan GT-R λοιπόν έχει αυξημένη απόδοση στους 550 ίππους, είναι οικονομικότερο σε κατανάλωση και οικολογικότερο σε ρύπους CO2, έχει νέα ρύθμιση στις αναρτήσεις και κάμερα παρκαρίσματος στο στάνταρ εξοπλισμό. Αναβαθμίσεις ακόμη έγιναν στο λογισμικό του σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων και στη μετάδοση της κίνησης. Πιο αναλυτικά, ο κινητήρας αποδίδει πλέον 550 ίππους στις 6.400 σ.α.λ., 20 περισσότερους δηλαδή από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ έχει και αυξημένη ροπή στα 632 Nm (+20 Nm) μεταξύ 3.200-5.800 σ.α.λ. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με την εισαγωγή αέρα, τη βελτιωμένη και ελαφρύτερη εξάτμιση και ακόμη μερικές μικρότερες βελτιώσεις/ρυθμίσεις. Το αμάξωμα δέχθηκε μερικές επιπλέον ενισχύσεις σε συγκεκριμένους τομείς, ενώ διαφορετικές ρυθμίσεις επιλέχθηκαν στην ανάρτηση των δεξιοτίμονων αυτοκινήτων, για ακόμη πιο τέλειο ζύγισμα.

Στο εσωτερικό έχουμε νέο μπλε φωτισμό στα όργανα, στάνταρ κάμερα οπισθοπορείας και νέο ηχοσύστημα της Bose. Η Nissan ανακοινώνει πως θα υπάρξει μελλοντικά και μια έκδοση «στημένη» για χρήση πίστας, δυστυχώς όμως αποκλειστικά δεξιοτίμονη, πληροφορίες για την οποία θα ανακοινωθούν στα τέλη του Δεκέμβρη.

Παρακολουθήστε παρακάτω το promo video:



Πηγή: youtube,trcoff

Περιοδικο Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου