Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Mitsubishi Motors στο 42ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) θα παρουσιάσει συνολικά 15 οχήματα στο 42ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Tokyo Big Sight από 30 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου.
Παγκόσμια πρεμιέρα κάνουν Τα Mirage και MITSUBISHI Concept PX-MiEVⅡ. Αυτά τα δύο μοντέλα ενσαρκώνουν αντίστοιχα τους δύο σημαντικούς πυλώνες στην προϊοντική στρατηγική της εταιρίας όπως περιγράφεται στο μεσοπρόθεσμο επιχειρησιακό σχέδιο JUMP 2013: παγκόσμια στρατηγικά μοντέλα που απευθύνονται σε αναδυόμενες αγορές και μοντέλα με «πράσινη τεχνολογία». Το μικρομεσαίο Mirage ενσαρκώνει τη στρατηγική παγκόσμιων μοντέλων, ενώ το MITSUBISHI Concept PX-MiEVⅡ concept SUV είναι προϊόν «πράσινης τεχνολογίας» με ένα μοναδικό υβριδικό plug-in σύστημα κίνησης.
Στο περίπτερο της Mitsubishi Motors θα εκτίθεται επίσης το ελαφρύ επαγγελματικό ηλεκτρικό MINICAB-MiEV που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνική αγορά φέτος το Δεκέμβριο και το EV νέας γενιάς i-MiEV που αυτή τη στιγμή πωλείται σε όλο τον κόσμο ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί στην Αμερική μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το RVR compact SUV (ASX ή Outlander Sport όπως λέγεται σε μερικές αγορές) με νέο κινητήρα MIVEC1 που υιοθετεί την τεχνολογία Auto Stop & Go (AS&G) idle-stop της MMC, και το Pajero (Montero ή Shogun σε μερικές αγορές) SUV με ‘καθαρό’ κινητήρα diesel.
1: Καινοτόμο Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Χρονισμού Βαλβίδων (Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control)
Το περίπτερο της Mitsubishi Motors θα φιλοξενεί επίσης το MiEV House, μία φιλοσοφία «έξυπνου σπιτιού» που απαντά στο πρόβλημα της ενέργειας και της παγκόσμιας θερμότητας με διαχείριση ενέργειας μεταξύ σπιτιού, «έξυπνων ηλεκτρικών συσκευών», υβριδικών οχημάτων EVs/plug-in hybrid vehicles (PHEV) και «έξυπνων δικτύων ηλεκτρισμού» ταυτόχρονα μέσω των συστημάτων HEMS (Home Energy Management System) και EIS (Electric Vehicle Integration System) της MMC. Το HEMS κάνει πιο άνετη τη ζωή στο σπίτι, καθώς παρακολουθεί συνεχώς τη διαθέσιμη ισχύ και την κατανάλωση, βελτιστοποιώντας και τις δύο, δίνοντας απάντηση στην έλλειψη ενέργειας και το κόστος ηλεκτρισμού (διαφορετικά τιμολόγια). Όταν είναι συνδεδεμένο με ένα ‘smart home’ με HEMS, το EIS παρακολουθεί συνεχώς τη χρήση και την απόδοση της μπαταρίας του EV/PHEV (που διαφέρει, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης του EV/PHEV), προωθεί αυτές τις πληροφορίες στο HEMS, το οποίο στη συνέχει βελτιστοποιεί τη φόρτιση από το σπίτι ώστε το EV/PHEV να έχει πάντα αρκετή ενέργεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου