Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Το i MiEV στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα



Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mitsubishi, το i MiEV, θα είναι ένας από τους ‘πρωταγωνιστές’ στον εορτασμό της επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, κατά τη διάρκεια του 29ου Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011. 

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mitsubishi  που θα φορτίσει τη συστοιχία των μπαταριών ιόντων-λιθίου σε έναν από τους τρεις σταθμούς ανεφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων της ΕΚΟ, θα λάβει μέρος σε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό και ιστορικό γεγονός, μαζί με τους 8.500 αθλητές από 84 χώρες για να διανύσουν όλοι μαζί 42.195μ. του 29ου Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο i-MiEV που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Mitsubishi Motors Corporation (MMC), ανοίγει νέους δρόμους για την οικολογική, αυτοκινητιστική κουλτούρα. Το απόλυτο eco-car, δίνει λύση στις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το αυτοκίνητο, όπως είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, η παγκόσμια αύξηση της θερμότητας και η εξάντληση των ενεργειακών πηγών βασισμένων στο πετρέλαιο. 

Εκτός από το i-MiEV η Ιάσων Α.Ε.Β.Ε., Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Mitsubishi Motors στην Ελλάδα και μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του ΣΕΓΑΣ και παραχώρησε στόλο αυτοκινήτων, ως οχήματα υποστήριξης για τις μετακινήσεις των στελεχών, που είναι υπεύθυνα για τη διοργάνωση του 29ου Κλασσικού Μαραθώνιου Αθηνών την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011. 


Κύρια Προϊοντικά Χαρακτηριστικά

1. Μηδενικές εκπομπές CO2 στο ταξίδι
Το i-MiEV είναι ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων (ZEV), το οποίο παράγει μηδενικές εκπομπές CO2 στο ταξίδι. Ακόμα και αναφορικά με το CO2 που εκπέμπεται στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το i-MiEV παράγει περίπου το ένα τρίτο των εκπομπών CO2 του βενζινοκίνητου “i” minicar (εσωτερικές μετρήσεις με βάση το μέσο όρο εκπομπών από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιαπωνία).

2. Λειτουργία με ηλεκτρική ενέργεια 100%
Το i-MiEV είναι πολύ οικονομικό επειδή χρησιμοποιεί μόνο ηλεκτρική ενέργεια σαν πηγή ισχύος. Επίσης, ανάλογα με το τιμολόγιο της εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας, το λειτουργικό κόστος μπορεί να μειωθεί περαιτέρω, με φόρτιση της μπαταρίας στο διάστημα που ισχύει νυχτερινό τιμολόγιο (εκτός περιόδου αιχμής). Σύμφωνα με μετρήσεις που έχει πραγματοποιήσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) έδειξαν ότι το i-MiEV καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια αξίας 1,21 ευρώ για κάθε 100 χιλιόμετρα διανυόμενης απόστασης.

3. Αθόρυβο, ευέλικτο, άνετο
Το i-MiEV υπόσχεται μία αθόρυβη και άνετη οδηγική εμπειρία, που μπορεί να προσφέρει μόνο ένα EV, χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μεγιστοποιώντας την άριστη απόκριση και τη ροπή στης χαμηλές στροφές που είναι έμφυτη στον ηλεκτροκινητήρα, το i-MiEV επιτυγχάνει ένα επίπεδο απόκρισης και επιδόσεων που υπερβαίνει αυτό του βενζινοκίνητου turbo “i" minicar.

4. Μεγάλη αυτονομία για καθημερινή χρήση
Το i-MiEV έχει αυτονομία με μία φόρτιση 150 km στον Ευρωπαϊκό αστικό κύκλο οδήγησης 10-15. Αυτό του παρέχει μία αυτονομία που είναι επαρκής για καθημερινή οδήγηση μίνι αυτοκινήτου.