Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγή στην Ηγεσία της GM Europe


Η General Motors ανακοίνωσε ότι ο Nick Reilly, πρόεδρος της GM Europe, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί το Μάρτιο του 2012. Στην 37-χρονη καριέρα του στη GM, ο Reilly εργάστηκε σε ανώτερες, ηγετικές θέσεις της εταιρίας σε Ασία, Ευρώπη και Λατινική Αμερική.

Ο Karl Stracke διαδέχεται τον Reilly στο τιμόνι της GM Europe, με ισχύ από 1ης Ιανουαρίου, 2012. Ο Stracke παραμένει CEO της Opel, ενώ εντάσσεται άμεσα στην Επιχειρησιακή Επιτροπή της GM (Executive Operations Committee). Ο Reilly θα παραμείνει μέλος της Επιχειρησιακής Επιτροπής της GM μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Ο Reilly, 61 ετών, ήταν ο πρώτος πρόεδρος & CEO της GM Daewoo Auto & Technology στην Κορέα όταν ιδρύθηκε το 2002. Ηγήθηκε της ανάπτυξης της GM στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, ενώ έχει τεθεί επικεφαλής της αναδιοργάνωσης της GM Europe από το Δεκέμβριο του 2009.

«Ο Nick Reilly ήταν παρών κάθε φορά που τον χρειάστηκε η GM» δήλωσε ο Dan Akerson, Πρόεδρος & CEO της GM. «Επέστρεψε στην Ευρώπη και ηγήθηκε με επιτυχία του σχεδίου ανάκαμψης των δραστηριοτήτων μας, σε μία από τις πλέον ταραχώδεις περιόδους στην ιστορία της εταιρίας μας».

Ο Stracke, 55 ετών, επέστρεψε στην πατρίδα του, τη Γερμανία το Μάρτιο του 2011 για να αναλάβει την Opel, επιταχύνοντας την αναδιοργάνωση της εταιρίας και βοηθώντας την να επιτύχει τα πρώτα κέρδη νωρίτερα από το σχετικό προγραμματισμό. Προηγουμένως είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της GM Global Vehicle Engineering, με έδρα το Ντιτρόιτ.

Ο Reilly θα εκτελεί χρέη συμβούλου μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το Μάρτιο του 2012.

«Ο Karl Stracke διαθέτει τεράστια προϊοντική εμπειρία και έχει άριστες ικανότητες συνεργασίας σε όλους τους τομείς», σχολίασε ο Akerson. «Με γνώμονα τα αποτελέσματα, σκοπεύει να συνεχίσει τη θαυμάσια δουλειά που ξεκίνησαν ο ίδιος και ο Nick για να φέρουν την Opel και τη GM Europe σε θέση βιώσιμης και επικερδούς ανάπτυξης».

Τα αποτελέσματα της Opel και της GM Europe είναι σημαντικά για την επιτυχία της GM. Η τεχνογνωσία της ομάδας, η βραβευμένη γκάμα προϊόντων και τα προσεχή λανσαρίσματα των Zafira Tourer, Astra GTC, Ampera και Combo συμβάλλουν στη φήμη και τα κέρδη της εταιρίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου