Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Το Fridolin χτυπάει πάντα 2 φορές!

Τo Fridolin, που έγινε δημοφιλές στη Γερμανία ως αυτοκίνητο ταχυδρομικών αποστολών, έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Η Vοlkswagen παρουσίασε ένα υπό εξέλιξη όχημα, που όταν φθάσει στην παραγωγή (2020), θα κάνει την εργασία των ταχυδρομικών υπαλλήλων πιο απλή και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Το σύγχρονο μοντέλο ονομάζεται «eT» και έχει μήκος 4,09 μέτρων, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 4,1 κυβικών μέτρων. Στη δεξιά πλευρά του οχήματος υπάρχει μία ηλεκτρική συρόμενη πόρτα, η οποία ανοίγει και με τηλεχειρισμό, για να διευκολύνεται ο οδηγός-μεταφορέας. Επιπλέον, το όχημα είναι ελεγχόμενο και από τη θέση του συνοδηγού, χάρη σε ένα μικρό μοχλό («drive stick»), ο οποίος επιταχύνει το αυτοκίνητο έως και με 6 χλμ./ώρα.

Με τη βοήθεια τηλεχειρισμού μπορεί ο… ταχυδρόμος ακόμα και να ακολουθεί το eT, δυνατότητα την οποία υποστηρίζουν μία κάμερα και αισθητήρες στους προφυλακτήρες. Το αυτοκίνητο αποφεύγει τα μικρά εμπόδια, ενώ ακινητοποιείται αυτόματα μπροστά από κάποια άλλα. Όλες οι διαδρομές απομνημονεύονται από ένα iPad, το οποίο προειδοποιεί ακόμα και για τα σπίτια που έχουν σκύλους, οι οποίοι δαγκώνουν!

Σύμφωνα με τα γερμανικά ταχυδρομεία, το eT μπορεί να εξοικονομήσει σε κάθε περιοχή χρόνο 40 λεπτών.
Η κίνηση εξασφαλίζεται από δύο μικρούς ηλεκτροκινητήρες στους τροχούς του πίσω άξονα, οι οποίοι αποδίδουν έως και 96 kW ή 130,56 ίππους και εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα που φτάνει τα 110 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 32,1 kWh, η οποία βρίσκεται μέσα στο πάτωμα του eT, αρκεί για μία αυτονομία της τάξης των 100 χιλιομέτρων. Η διάρκεια φόρτισης είναι ακόμη μεγάλη, κάτι που αναμένεται να βελτιωθεί όταν θα περάσει το αυτοκίνητο στην παραγωγή το 2020.


Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου