Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το Opel Ampera Θα Διατίθεται Μέσω της LeasePlan


Ξεκινώντας από φέτος το Νοέμβριο, το επαναστατικό ηλεκτρικό Opel Ampera θα διατίθεται μέσω προγραμμάτων leasing στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής συμφωνίας μεταξύ Opel και LeasePlan, μιας από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρίες του είδους στην Ευρώπη.

Οι πελάτες θα μπορούν να αποκτήσουν τα Ampera με μακροχρόνια μίσθωση μέσω της LeasePlan αρχικά σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Γαλλία. Του χρόνου, η LeasePlan θα αγοράσει μέχρι 650 Ampera και θα προσφέρει το Ampera σαν όχημα lease για καθημερινή χρήση σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες.

Εν όψει της κοινής προσπάθειας για την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης, η Opel και η LeasePlan οργανώνουν ένα εξαμηνιαίο Ευρωπαϊκό roadshow συνοδεία ειδικού πούλμαν ξεκινώντας από τον Οκτώβριο. Σε διάφορες περιοχές, οι επισκέπτες θα μπορούν να μαθαίνουν τα πάντα για την τεχνολογία, τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες του Ampera, και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν το επαναστατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Χάρη στη μοναδική του χρηστικότητα σε καθημερινή βάση, το ηλεκτρικό Ampera προσφέρει την ευελιξία και άνεση ενός συμβατικού μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η LeasePlan θα συνεργαστεί με τους πελάτες της για να συμπεριλάβει το Ampera σε πολιτικές εταιρικών αυτοκινήτων έτσι ώστε να αποτελέσει μία ανταγωνιστική εναλλακτική ηλεκτρική πρόταση για τους οδηγούς έναντι των υπόλοιπων επιλογών.

«Αντίθετα με άλλα ηλεκτρικά οχήματα, το Ampera προσφέρει αυτονομία 500 και πλέον χιλιομέτρων και ικανοποιεί όλες τις προσδοκίες από ένα αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση σε όλες τις συνθήκες», σχολιάζει ο Alain Visser, Διευθυντής Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Aftersales της Opel. «Η ένταξή του στο πρόγραμμα της LeasePlan αποδεικνύει τις προοπτικές του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μας σε εταιρικούς στόλους». Προγραμματίζεται επίσης η ανάπτυξη ενός ειδικού δικτύου τεχνικής υποστήριξης. Επιπλέον, οι εταιρικοί πελάτες θα μπορούν να αντιμετωπίζουν τεχνικά θέματα σε ειδικά σημεία εξυπηρέτησης στις αντίστοιχες χώρες.

«Το Ampera είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό προϊόν για τον τομέα fleet», δήλωσε ο Vahid Daemi, CEO της LeasePlan. «Συμπεριλαμβάνοντας το Ampera στο προϊοντικό μας πορτφόλιο, μπορούμε τώρα να προσφέρουμε ένα καινοτόμο όχημα το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και παράλληλα προσφέρει μία αυτονομία ικανοποιητική για όλες τις απαιτήσεις των πελατών μας».

Το Opel Ampera ταιριάζει άριστα στη στρατηγική της LeasePlan για προώθηση περιβαλλοντικά συμβατών οχημάτων. Η εταιρία λανσάρισε την παγκόσμια πρωτοβουλία της GreenPlan από το 2007 προκειμένου να υποστηρίξει πελάτες της LeasePlan στη μείωση εκπομπών CO2 από τους εταιρικούς στόλους της. Αναγνωρίζοντας τον οικολογικό και βιώσιμο χαρακτήρα αυτής της πρωτοβουλίας, σαν πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών leasing ήταν η πρώτη διεθνής εταιρία στον τομέα διαχείρισης στόλων οχημάτων που έλαβε επίσημη πιστοποίηση από το Γερμανικό Οργανισμό TÜV Rheinland που ελέγχει την αξιοπιστία των οχημάτων στις συγκρούσεις.

Opel Ampera: Ηλεκτρική μετακίνηση σε καθημερινή βάση

Το Ampera είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να πηγαίνει οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Το πεντάθυρο μοντέλο προσφέρει χώρους για τέσσερις ενήλικες και τις αποσκευές τους και θα κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος της χρονιάς. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh τροφοδοτεί την ηλεκτρική μονάδα κίνησης 111 kW/150 hp. Ανάλογα με την τεχνική οδήγησης, το είδος του δρόμου και τη θερμοκρασία, προσφέρει αυτονομία από 40 μέχρι 80 km με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία και μηδενικούς ρύπους. Σύμφωνα με ανεξάρτητες έρευνες, αυτό αρκεί για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες του 80% των Ευρωπαίων οδηγών, οι οποίοι διανύουν μέχρι 60 km την ημέρα. Όποτε η μπαταρία φτάνει στο ελάχιστο επίπεδο φόρτισης, ενεργοποιείται αυτόματα ο βενζινοκινητήρας, ο οποίος κινεί μία γεννήτρια που παρέχει ρεύμα στην ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Σαν αποτέλεσμα, η αυτονομία επεκτείνεται πάνω από 500 km χωρίς να απαιτείται στάση για ανεφοδιασμό. Η σταθμισμένη κατανάλωση μικτού κύκλου του Ampera σύμφωνα με την Οδηγία (EC) 715/2007 είναι 1,2 lit. / 100 km με εκπομπές CO2 27g/km.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου