Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ράλι Ισπανίας (20-23/10)



7ος παγκόσμιος τίτλος για τη Citroën

Πραγματοποιώντας έναν εκπληκτικό αγώνα οι Sébastien LoebDaniel Elena κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Ράλι Ισπανίας. Αυτή η νίκη δίνει στη Citroën Total World Rally Team (CTWRT) το 7ο τίτλο της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (κατασκευαστών) και παράλληλα την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα των οδηγών έναν αγώνα πριν το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.

Έχοντας πραγματοποιήσει μια εκπληκτική εμφάνιση και τις τρεις ημέρες του αγώνα οι Sébastien Loeb – Daniel Elena επικράτησαν στις μικτές συνθήκες ενός ιδιαιτέρα κρίσιμου ράλι για την έκβαση και των δύο παγκοσμίων τίτλων.

 Οι Sébastien Ogier – Julien Ingrassia από την πλευρά τους, έχοντας αντιμετωπίσει δύο κλαταρίσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, την τελευταία ημέρα ξεκίνησαν από την 5η θέση ιδιαίτερα δυναμικά κερδίζοντας δύο ειδικές και δύο δεύτερες θέσεις. Όμως και ενώ ήταν σε απόσταση βολής από την 4η θέση στην προτελευταία ειδική του αγώνα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν λόγο μηχανικής βλάβης στον κινητήρα με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να συλλέξουν κανένα βαθμό.

Παράλληλα, με δεδομένο το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται το πρωτάθλημα των οδηγών η Power Stage του συγκεκριμένου αγώνα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα. Το DS3 WRC των Sébastien Loeb – Daniel Elena ήταν εφοδιασμένο με σκληρά ελαστικά στη βρεγμένη άσφαλτο με αποτέλεσμα το πλήρωμα της Citroën να μην πάρει άσκοπα ρίσκα. Παρ' όλη τη συντηρητική προσέγγιση τους κατάφεραν να πετύχουν τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, κάτι που τους χάρισε έναν επιπλέον βαθμό. "Είμαστε πολύ ανακουφισμένοι που κερδίσαμε. Δεν ήταν μία καθόλου εύκολη νίκη, αφού χρειάστηκε να προσπαθήσουμε σκληρά μέχρι το τέλος", δήλωσε ο Loeb πανηγυρίζοντας την 67η νίκη του σε 150 συμμετοχές στο WRC. "Την τρίτη ημέρα η επιλογή των σωστών ελαστικών ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών. Αυτό το στοιχείο δεν μας βοήθησε στη Power Stage όμως καταφέραμε να κερδίσουμε ένα βαθμό, ο οποίος μπορεί να μας φανεί ιδιαίτερα πολύτιμος. Στην άσφαλτο θα πρέπει να έχεις ένα ιδιαίτερα ακριβές οδηγικό στύλ, όπως στους αγώνες πίστας, όμως αυτή τη χρονιά θέσαμε τα θεμέλια για τη νίκη μας την πρώτη ημέρα στις χωμάτινες διαδρομές.

Οι Sébastien Loeb – Daniel Elena θα εκκινήσουν στο Ράλι της Μεγάλης Βρετανίας έχοντας διαφορά 8 βαθμών μπροστά από τον Mikko Hirvonen. "Για την ώρα γιορτάζουμε τον 7ο τίτλο κατασκευαστών για τη Citroën! Όμως το πρωτάθλημα των οδηγών έχει ακόμα πολύ δρόμο. Ο Mikko Hirvonen κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση εδώ και ξέρω ότι θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στην Ουαλία. Θα πρέπει να τερματίσουμε μπροστά του και το καλύτερο βέβαια θα είναι να κερδίσουμε. Όπως και να έχει η μοίρα είναι στα χέρια μας"!

Περιμένοντας την τελική μάχη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς όλοι στην Citroën Total World Rally Team γιορτάζουν την κατάκτηση του 7ου παγκόσμιου τίτλου. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Olivier Quesnel: "Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Τίτλου, τον 4ο σερί για τη Citroën. Είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από μία συγκροτημένη όσο και σεμνή ομάδα. Μείναμε ενωμένοι στις δύσκολες στιγμές και κερδίσαμε 10 στους 12 αγώνες μέχρι στιγμής, ένα πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα. Εξετάζουμε το αυτοκίνητο των Sébastien Ogier – Julien Ingrassia και θα βρούμε ακριβώς το πρόβλημα του κινητήρα, που όμως είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει κάποια σχέση με τη βλάβη που προκάλεσε την εγκατάλειψη του Loeb στη Γαλλία. Είχαμε δύο στόχους τη φετινή σαιζόν. Την κατάκτηση και των δύο τίτλων. Σήμερα εκπληρώσαμε τον πρώτο"!