Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ηλεκτρικό Opel Ampera Διέπρεψε σε Διαγωνισμό Αυτονομίας σε Πραγματικές Συνθήκες


Στη διεθνή δημοσιογραφική παρουσίαση του Opel Ampera στη Χάγη της Ολλανδίας τον περασμένο μήνα, πάνω από χίλιοι συντάκτες του ειδικού τύπου είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν το αυτοκίνητο πριν το λανσάρισμά του στο τέλος της χρονιάς. Μία από τις δοκιμασίες του διαγωνισμού “Eco Drive Contest” είχε στόχο της βελτιστοποίηση της αυτονομίας του Ampera στο πρόγραμμα μπαταρίας, μέσω ενός ενεργειακά αποδοτικού στυλ οδήγησης.

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, μπορεί να καλυφθούν μέχρι 80 km μόνο με ηλεκτρική λειτουργία και μία φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 16 kWh. Τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν σε κανονικές οδικές συνθήκες ήταν απόλυτα πειστικά: σχεδόν το 60% των δημοσιογράφων ολοκλήρωσε τα 73 km της δοκιμής με χρήση μπαταρίας και σχεδόν το ένα τέταρτο είχε επάρκεια ισχύος για άλλα 10 km τουλάχιστον, σύμφωνα με το δείκτη αυτονομίας του οχήματος. Ο πιο αποδοτικός οδηγός θα μπορούσε να έχει διανύσει μία συνολική απόσταση 95,3 km μόνο με την ενέργεια της μπαταρίας – σχεδόν 15 km παραπάνω από την επίσημη, αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του Ampera.

Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν κινδύνευσε να μείνει από μπαταρία, αφού το σύστημα επέκτασης αυτονομίας του Ampera - ένας βενζινοκινητήρας 1.4 λίτρων – παρέχει ενέργεια στον κύριο ηλεκτροκινητήρα 111 kW/150 hp, αν η μπαταρία αδειάσει. Έτσι, το τετραθέσιο όχημα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από Ευρωπαίο κατασκευαστή για καθημερινή χρήση με συνολική αυτονομία πάνω από 500 km.

Λειτουργίες υποστήριξης για αποδοτική οδήγηση

Το Opel Ampera - εκτός από το δυναμικό και απολαυστικό χαρακτήρα του - βοηθά τον οδηγό και στην εξοικονόμηση ενέργειας με διάφορα μέτρα υποστήριξης ενός οικονομικού στυλ οδήγησης. Μεταξύ αυτών είναι ένας δείκτης απόδοσης στο Κέντρο Ενημέρωσης Οδηγού (DIC) και μία λειτουργία που παρέχει πολύτιμες συμβουλές με υποδείξεις για μείωση της κατανάλωσης και μεγιστοποίηση της αυτονομίας.

Ο διαγωνισμός οικονομίας των Ευρωπαίων δημοσιογράφων αυτοκινήτου θα ολοκληρωθεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, σε ειδική τελετή, όπου θα τιμηθούν όσοι διακρίθηκαν για την αποδοτική τους οδήγηση.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου