Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

O πρώτος τίτλος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MOTO GP είναι Ιταλικός

Η Aprilia κερδίζει τον τίτλο κατασκευαστή για το 2011 στην κατηγορία 125 cc και κατακτά τον 46ο παγκόσμιο τίτλο στην αγωνιστική ιστορία της.

Με τη νίκη του Nico Terol στην ισπανική πίστα Aragon, η Aprilia κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο κατασκευαστή για την κατηγορία 125 cc.

Στο 13ο γύρο της κατηγορίας 125 κυβικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μoto GP, ο Τerol οδηγεί την Aprilia RSA στη νίκη, χαρίζει στην Aprilia έναν ακόμη παγκόσμιο τίτλο, γράφει την 8η προσωπική του επιτυχία για τη σεζόν, ενώ ταυτόχρονα ισχυροποιεί τη θέση του στην πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών, .

Η Aprilia, τέσσερεις αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, είναι πρώτη στην κατάταξη κατασκευαστών με 325 βαθμούς και διαφορά 111 βαθμών από τη δεύτερη αγωνιστική μάρκα του Ομίλου Piaggio την Derbi που κατακτά την δεύτερη θέση. Μια σημαντική διαφορά που δεν μπορεί να ισοσκελιστεί στους τέσσερεις αγώνες που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Με τη νίκη αυτή η Aprilia ενισχύει την φήμη της ως η πιο νικηφόρος ιταλική και ευρωπαϊκή μάρκα, με 291 νίκες συνολικά, σε αγώνες Grand Prix (148 στη κατηγορία 125 και 143 στην κατηγορία 250) και 37 τίτλους πρωταθλήματος (19 τίτλους κατασκευαστών και 18 οδηγών).

Η Aprilia έχει κατακτήσει συνολικά 46 Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Επιπλέον των 37 τίτλων MotoGP, στη συλλογή της έχει 7 τίτλους Off Road και 2 τίτλους Superbike.

Το 2010 η Aprilia κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, κατακτώντας και τον τίτλο κατασκευαστών και τον τίτλο οδηγών με τον Max Biaggi.

Ο ιταλικός μοτοσυκλετιστικός θρίαμβος στην κατηγορία 125 δεν είναι τυχαίος, είναι αποτέλεσμα της επένδυσης που πραγματοποιεί η Aprilia στη συγκεκριμένη κατηγορία νέων οδηγών, δημιουργώντας ένα φυτώριο, ένα πραγματικό σχολείο πρωταθλητών από το οποίο στα 20 χρόνια της νικηφόρας ιστορίας της έχουν θητεύσει όλα τα αστέρια της νέας γενιάς πρωταθλητών όπως οι Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Casey Stoner, Max Biaggi, Loris Capirossi, Marco Simoncelli, Manuel Poggiali και Marco Melandri.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου