Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

"Φρένο" στα χλιδάτα βουλευτικά αυτοκίνητα!

Τέλος εποχής για τα αυτοκίνητα της χλιδής των Ελλήνων βουλευτών καθώς αναγκάζονται πλέον να στριμώξουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες σε τετράτροχα μικρού κυβισμού. Αυτά τα πολυτελή οχήματα που βλέπαμε να χρησιμοποιούν οι βουλευτές στις μετακινήσεις τους, δεν πρόκειται μάλλον να τα ξαναδούμε!

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου, οι βουλευτές Αθήνας, Πειραιά, Περιφέρειας Αττικής, οι ευρωβουλευτές και όλοι όσοι έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο επικρατείας θα δικαιούνται πλέον αυτοκίνητα έως και 1.400 κυβικών. Οι περικοπές αυτές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο για μείωση των προνομίων των βουλευτών και των ευρωβουλευτών.

Οι βουλευτές όμως της επαρχίας θα συνεχίσουν να διαθέτουν αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού αλλά όχι έως 2.000 κυβικών που είχαν έως σήμερα. Τα αυτοκίνητά τους, τα οποία τα παραχωρεί η Βουλή θα είναι πλέον έως 1.800 κυβικών. Αυτό γίνεται επειδή οι βουλευτές της περιφέρειας καλύπτουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να επισκεφθούν την εκλογική τους περιφέρεια.

«Είναι σαφές πως θα υπάρξει μείωση της δαπάνης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βουλής κ. Αθ. Παπαϊωάννου, ο οποίος ωστόσο σημείωσε ότι το αυτοκίνητο για τον βουλευτή αποτελεί «εργαλείο δουλειάς».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου