Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

$962.500 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ BENTLEY ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Πριν 90 χρόνια, ο πρώτος πελάτης της Bentley, ο Noel Van Raalte, Βρετανός κοσμοπολίτης και οδηγός αγώνων, παρέλαβε το τρίτο αυτοκίνητο (ταξινομήθηκε στη Μ. Βρετανία με πινακίδα AX 3827) που κατασκεύασε η νεοσύστατη τότε Bentley, αντί £1.150. Τo ίδιο αυτό αυτοκίνητο έφτασε σήμερα στην τιμή των $962.500 στην πρόσφατη δημοπρασία του Οίκου Gooding & Co., στο φημισμένο Pebble Beach της Καλιφόρνιας.

Η BentleyChassis No. 3” είναι ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο, σε πλήρη βέβαια λειτουργία, με το αυθεντικό του αλουμινένιο αμάξωμα και τα εξίσου αυθεντικά του μπρούτζινα διακοσμητικά ανέπαφα. Τα στοιχεία της χειροποίητης κατασκευής και της μηχανικής υπεροχής που χαρακτηρίζουν κάθε αυτοκίνητο της μάρκας είναι εμφανή ακόμη και σε ένα αυτοκίνητο 90 ετών όπως αυτή η 3λιτρη σπορ Bentley .


Η αληθινή απόδειξη της μηχανικής ιδιοφυίας του W.O. Bentley και των εξαιρετικών ικανοτήτων της 3-litre ήρθε με τις νίκες στον διάσημο 24ώρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1924 και το 1927, αρχή της επικής σειράς των πέντε νικών της Bentley σε οχτώ χρόνια. Ο μύθος είχε γεννηθεί μέσα σε λίγα μόνο χρόνια από την ίδρυση της μάρκας το 1919, με την αγωνιστική κληρονομιά να παραμένει στο DNA όλων των σημερινών μοντέλων της Bentley.

Την ημέρα της δημοπρασίας στο Pebble Beach, η Bentley πραγματοποίησε επίσης την ανεπίσημη παρουσίαση ενός νέου μοντέλου της. Η νέα ανοιχτή Continental GTC θα παρουσιαστεί επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Η Coupé εκδοχή της νέας Continental κοσμεί ήδη την Έκθεση της Bentley Athens στο Μαρούσι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου