Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση του Σημερινού Εποπτικού Συμβουλίου της Opel

Δεν αποτελεί συνήθη πρακτική για την Opel να σχολιάζει θέματα που έχουν εξεταστεί στο Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας. Ωστόσο, λόγω των πρόσφατων εικασιών στα μέσα ενημέρωσης και αλλού, αποφασίσαμε να κάνουμε μία δήλωση σχετικά με τη συζήτηση του εν λόγω θέματος στο Εποπτικό Συμβούλιο.

Πρώτον, η GM υπογράμμισε την πολιτική της να μην σχολιάζει εικασίες. Πρόκειται για μία πολιτική που έχει υιοθετήσει η εταιρεία εδώ και πολλά χρόνια και την οποία ακολουθούν πολλές ακόμα εταιρείες. Η βιομηχανία αυτοκινήτου αποτελεί καθημερινό στόχο για εικασίες σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι παραγωγικό να κάνουμε σχόλια επί αυτών και οποιαδήποτε απόκλιση από την πρακτική αυτή ενδέχεται να παρερμηνευτεί. Και επειδή η GM είναι μία εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, οφείλει να είναι πειθαρχημένη στις δηλώσεις ώστε να είναι υπεύθυνη προς τους μετόχους της και να συμμορφώνεται με τους κανόνες της Κεφαλαιαγοράς.

Δεύτερον, κατέστη σαφές ότι σχόλια που εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης και παρουσίαζαν την Ανώτερη Ηγεσία της GM στο Ντιτρόιτ δυσαρεστημένη από την πρόοδο της ανάκαμψης της Opel είναι ανακριβή. Στην πραγματικότητα, η GM είναι ικανοποιημένη βλέποντας ότι το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Opel προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς, τα θετικά αποτελέσματα της GM Europe το πρώτο τρίμηνο του 2011 και τη συνεχή αύξηση του μεριδίου αγοράς τους τελευταίους 7 μήνες συγκριτικά με πέρσι.

Επίσης, έχει αναγνωριστεί ότι οι επιδόσεις των πρόσφατα λανσαρισμένων προϊόντων Opel είναι πολύ ικανοποιητικές.

Επισημάνθηκε ότι η πρόσφατη σπέκουλα εμφανίστηκε στη δημόσια αρένα (κυρίως στη Γερμανία) μόλις η Opel αύξανε το μερίδιο αγοράς της, βελτιώνοντας την εικόνα της μάρκας και ανακοινώνοντας καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.

Συμφωνήθηκε ότι η ενεργή επικοινωνία με τους εργαζομένους της Opel είναι εποικοδομητική και ενθαρρυντική και ότι η καλύτερη απάντηση στις εικασίες είναι να συνεχιστεί η βελτίωση των επιδόσεων, ώστε να τονωθεί η σιγουριά των υποψηφίων πελατών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου